Meniu Principal

Viorel Sălan – 14 IULIE – ZIUA TRANSMISIONIŞTILOR MILITARI

Azi, aniversăm 148 de ani de la data la care, în anul 1873, a fost aprobată înființarea primei secții de telegrafiști militari în cadrul Batalionului de geniu al Armatei României.

Cu certitudine, transmisiunile de azi sunt fundamental diferite de începuturile armei, dar la fel de vitale. Între timp, lumea s-a schimbat radical și războaiele, la fel. În ultimele două decenii, saltul de la tehnologia analogică la cea digitală a adus noi provocări majore. Răspunsul a fost realizarea unor sisteme de comunicaţii şi informatică integrate, de înaltă tehnicitate, cu un înalt grad de complexitate, fără de care ducerea războiului modern este practic de neconceput.

În acest context, trebuie să apreciem și mai mult dăruirea cu care camarazii noştrii îşi fac datoria faţă de ţară în domeniul comunicaţiilor militare, trebuie să apreciem de asemenea eforturile constante depuse pentru a avea specialişti de valoare şi de înaltă performanţă, păstrând în același timp tradiţia muncii, competenței și devotamentului în arma telecomunicaţiilor.

Îmi exprim convingerea că militarii din transmisiuni vor continua să își îndeplinească misiunile la aceleaşi standarde înalte şi cu aceeaşi perseverenţă şi abnegaţie de care au dat dovadă și până în prezent.

Doresc de aceea să urez tuturor transmisioniştilor militari, mult succes în îndeplinirea cu cinste a nobilei misiuni căreia i s-au dedicat, iar cadrelor în rezervă sau retragere care au slujit cu credinţă şi devotament această armă, multă sănătate, fericire şi viaţă lungă.

La mulți ani, dragi transmisionişti !

Viorel Sălan, deputat PSD(Stirea urmatoare) »