Meniu Principal

Videoconferință pe tema situației actuale din sistemul de sănătate

Sâmbătă, prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian, a participat, la sediul instituției, la o videoconferință pe tema situației actuale din sistemul de sănătate, convocată de premierul Florin Cîțu.

 Din partea guvernului au participat ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat iar din țară au fost prezenți șefii Inspectoratelor pentru Situații de Urgență, directorii Direcțiilor de Sănătate Publică și managerii Serviciilor de Ambulanță.

Din partea Instituției Prefectului – Județul Hunedoara a fost prezent și subprefectul Lorincz Szell.

Problema numărului insuficient de paturi existente la ATI, la nivelul fiecărui județ

Dr. Raed Arafat a prezentat soluția administrativă, legală, privind relocarea de personal medical acolo unde situația este deosebit de gravă dar și modul în care se va face distribuirea echipamentelor care sosesc în România prin Mecanismul European de Protecţie Civilă (UCPM).

Premierul Florin Cîțu i-a anunțat pe cei prezenți la videoconferință că va oferi tot sprijinul guvernamental necesar pentru acțiunile diminuării numărului cazurilor de „COVID – 19” și a solicitat implicarea la maxim a tuturor instituțiilor cu responsabilități în combaterea crizei sanitare actuale.

Prefectul Călin Petru Marian a prezentat situația actuală din județul Hunedoara și l-a informat pe premier despre măsurile luate în localitățile județului privind combaterea pandemiei: deschiderea de noi centre de vaccinare, dotarea acestora cu tot ce este necesar pentru desfășurarea activității sau intensificarea acțiunilor autorităților județene privind informarea populației despre măsurile care trebuie respectate în această perioadă dar și despre verificarea respectării acestora.

În județul Hunedoara incidența cazurilor de COVID 19 a ajuns, în această dimineață, la 4,87/1.000 locuitori iar în secțiile ATI din spitale toate paturile sunt ocupate. Cele mai mari municipii înregistrează incidențe peste 5/1.000 locuitori: Deva = 7,74/1.000 loc., Hunedoara = 6,82/1.000 loc. și Petroșani = 5,34/1.000 loc.

 (Stirea urmatoare) »