Meniu Principal

Vetuța Stănescu: Zi minunată pentru România și Europa !

9 mai simbolizează victorii care ne-au schimbat soarta. Fie ca ne referim la dobândirea independenței țării noastre, sau la victoria aliaților asupra Germaniei naziste, în cel de-al doilea război mondial, ba chiar întâiul manifest al unei Europe unite – declarația Schuman – toate gravitează in jurul acestei zile, cu adevărat decisivă, pentru istoria noastră.

Ziua de 9 Mai readuce în atenția noastră momente istorice importante pentru identitatea națională și parcursul țării noastre ca stat al Europei.

Prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian, subprefecții Oana Andreea Biriș și Szell Lorincz au participat astăzi la unitatea militară din Deva unde, în prezența oficialităților locale și județene și a parlamentarilor, s-a desfășurat ceremonialul dedicat celor trei evenimente istorice sărbătorite astăzi:

Ziua Independenței de Stat a României, Ziua Europei și Ziua Victoriei Coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-Al Doilea Război Mondial.

Fiecare dintre aceste trei evenimente înseamnă victoria popoarelor pentru idealuri comune: dorința de a fi liberi și independenți, de a obține victoria într-un sângeros război și de a consolida o uniune constituită în slujba cetățenilor europeni.

Acum, ca români, avem obligația de păstra vie moștenirea valorilor și tradițiilor străbunilor noștri. Avem datoria de a fi apărători ai păcii și de a acționa zi de zi pentru ca România să continue să fie un nume important într-o Europă puternică și unită.

La mulți ani, Libertate !

La mulți ani, Europă Unită !

La mulți ani, România independentă !