Meniu Principal

Verificări la Blocul alimentar și Spălătoria din cadrul SJU Deva

În această dimineață, la prima oră, am efectuat un control la Blocul alimentar și Spălătoria din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Deva, unitate medicală aflată în subordinea Consiliului Județean Hunedoara.
Am verificat modul în care sunt respectate prevederile legale în materie de cantitățile folosite, calitatea hranei, dar și de respectarea normelor sanitare de igienă la locul de muncă.
În cazul zonei în care sunt spălate lenjeriile din saloanele spitalului, am verificat, de asemenea, modul în care este păstrată curățenia.
Atât Consiliul Județean Hunedoara, cât și Ministerul Sănătății, alocă fonduri consistente pentru reparațiile capitale, pentru extinderea și modernizarea secțiilor spitalului, ca și pentru achiziția de aparatură medicală și mobilier pentru pacienți. În aceste condiții, convingerea mea este că personalul SJU Deva trebuie să depună eforturi susținute pentru ca pacienții să beneficieze, pe lângă condiții de spitalizare la standarde înalte, și de o îngrijire corespunzătoare.
Hrana pacienților și curățenia sunt esențiale pentru a ne asigura că cei care apelează la medicii noștri sunt tratați așa cum se cuvine.
În urma controlului, am atras atenția că, la prima abatere în ceea ce privește aspectele verificate în această dimineață, voi solicita conducerii SJU Deva măsuri dure, de la diminuări salariale până la desfacerea contractului de muncă.
Sper ca avertismentul meu să fie înțeles corect de către cei vizați și că activitatea din cele două zone amintite mai sus se va ridica la nivelul eforturilor pe care administrația județeană le depune pentru a oferi pacienților servicii de calitate !
Laurențiu Nistor, președinte CJ Hunedoara