Meniu Principal

Vasilică Potecă: Investiţiile nete în economie au crescut și procesul va continua accelerat

Un buget în linie cu recomandările Comisiei Europene

 Referitor la Legea bugetului de stat și a asigurărilor sociale pe anul 2021, senatorul Vasilică Potecă este de părere că este un buget robust, realist, care pune bazele unei creșteri economice echilibrate și sustenabile.

“Este un buget care ne aduce pe o traiectorie de ajustare fiscal bugetară în linie cu recomandările Comisiei Europene și care va permite României accesul la cele 30 de miliarde de euro din Mecanismul de Redresare și Reziliență, atât de necesare pentru dezvoltarea economică de durată”, a menționat senatorul PNL .

 Trecerea la o economie bazată pe investiţii publice şi private

Potrivit acestuia, obiectivul guvernării este de a schimba viziunea de dezvoltare a României prin trecerea de la o creştere economică artificială, bazată pe încurajarea consumului fără suport în realitate, la una bazată pe investiţii publice şi private.

De asemenea, el a remarcat faptul că investiţiile nete în economie au crescut în 2020, raportându-se la datele INS, şi a subliniat că anul acesta procesul va continua accelerat, investiţiile susţinute de buget urmând să crească cu peste 8 miliarde lei, la “un nivel record” din ultimii 30 de ani, de 62 miliarde lei.

“O economie care poate produce bunăstare pentru toţi românii se bazează pe investiţii. Anul trecut am  crescut investiţiile, chiar dacă economia trece prin cea mai mare criză economică din ultimii ani. Investiţiile au fost cele care au permis plata salariilor  din sectorul bugetar la timp, plata pensiilor la timp, plata şomajului tehnic pentru 1,4 milioane de români. Investiţiile au fost cele care au menţinut locurile de muncă”, a afirmat senatorul Vasilică Potecă.

Premierul Florin Cîțu a subliniat că o economie liberală “încurajează şi susţine investiţiile”

“În 2021 accelerăm lucrurile, iar investiţiile susţinute de buget cresc cu peste 8 miliarde lei, la un nivel record din ultimii 30 de ani, de 62 miliarde lei. România, în sfârşit, merge în direcţia bună pentru toţi românii”, a precizat  Florin Cîţu.

Investiţiile nete realizate în economia naţională au însumat 106,195 miliarde de lei în 2020, în creştere cu 0,1%, comparativ cu anul 2019, conform datelor provizorii publicate, miercuri, de Institutul Naţional de Statistică (INS).

 (Stirea urmatoare) »