Meniu Principal

Valoarea nominală a unui tichet de masă se majorează cu 50 la sută

Camera Deputaților a votat, miercuri, proiectul de lege care majorează valoarea tichetelor de masă de la 20 de lei la 30 de lei. Votul din plenul Camerei Deputaților este decisiv, după ce proiectul a trecut deja de Senat. Mai este nevoie ca legea să fie promulgată de președinte pentru a intra în vigoare.

Valoarea nominală a unui tichet de masă se majorează cu 50%, ca urmare a măsurii pe care am votat-o ieri, cuprinsă în pachetul „Sprijin pentru România”, implementat de Guvernul României. Astfel, de la 20,17 lei, valoarea unui tichet de masă crește la 30 de lei începând cu data de 1 iulie 2022. Totodată, în baza legii pe care am adoptat-o, ieri, plata taberelor pentru copii poate fi făcută şi cu voucherele de vacanţă acordate părinţilor.

Peste două treimi din măsurile prevăzute în Pachetul de măsuri economico-sociale ”Sprijin pentru România” sunt active și produc deja efecte. În prezent, valoarea unui tichet de masă este de 20,17 lei, iar valoarea totală a tichetelor de masă acordate lunar (pentru 22 de zile lucrătoare) unui angajat este de 443,74 de lei. După ce va fi majorată la 30 de lei, valoarea lunară ar urma să fie de 660 de lei / per angajat. Pentru că avem nevoie de un mediu economic sănătos, 60% din acest pachet de măsuri vizează mediul de afaceri și investiții, iar 40% reprezintă măsuri de sprijin pentru persoanele vulnerabile.

Vetuța Stănescu,

deputat și președinte PNL Hunedoara« (Stirea anterioara)