Meniu Principal

VALEA JIULUI: Noul complex energetic își preia rolul de „asistat social”. Banii de la Guvern s-au dus pe “apa Sâmbetei”

Senatorul Cristian Resmeriță demască situația de la Complexul Energetic Valea Jiului. Într-o conferință de presă, pe baza documentelor, senatorul a prezentat modul în care, în mai puțin de o lună, la acest complex s-au „evaporat” peste trei milioane de euro. Suma reprezentând ajutorul de stat primit de la Guvern. Banii s-au dus pe salarii, bonusuri și prime.

CEVJ: Luna octombrie. Venituri de 55.000 de lei, cheltuieli de trei milioane de euro

“Pentru perioada 5 octombrie-31 octombrie 2023, deci prima lună de funcționare a Complexului Energetic Valea Jiului, ca și venituri complexul a avut aproximativ 15 milioane de lei. Deci trei milioane de euro. Din cele 15 milioane de lei, înregistrate ca și venituri, ajutorul de stat a fost de : 14. 875.000 de lei. Adică 99 la sută din veniturile complexului au provenit din ajutorul de stat. Alte venituri pe care le-a avut complexul sunt în valoare de 55.000 de lei. Asta înseamnă că nu au produs nici măcar un kilowatt de energie. Nimic!”, a precizat senatorul.

Complexul energetic, piatra de moară care atârnă de gâtul Văii Jiului”

 Atât Complexul Energetic Hunedoara cât și urmașul său Complexul Energetic Valea Jiului nu sunt altceva decât „firme de stat căpușă” prin care o mână de șmecheri se îmbogățesc mimând grija față de locurile de muncă ale minerilor. Practic, în aceste entității statul a pompat în ultimile două decenii, sute de milioane de euro, în detrimentul unei mari majorități a populației din Valea Jiului.

Sunt administrații publice locale în Valea Jiului care nu au bani de cofinanțare pentru proiecte europene de zeci de milioane de euro, iar investițiile în turism din bani guvernamentali sunt precare. Nu sunt bani pentru Valea Jiului când vine vorba de astfel de investiții, dar sunt bani de ordinul sutelor de milioane de euro când vine vorba de “hrănit aceste căpușe”.

Atâta timp cât nimeni nu răspunde de ceea ce se întâmplă la acest complex energetic lucrurile vor continua în același fel. Totul în detrimentul Văii Jiului.