Meniu Principal

VALEA JIULUI: La câți miniștrii s-au perindat prin abataje, strângeau minerii de-o echipă, așa cât să intre într-un șut

Ca să vadă cum este cu munca, ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu a luat-o pe urmele lui Burduja, acest deschizător de poteci turistice prin abatajele din minele Văii Jiului.

În periplu său prin abataj, ministrul de la muncă a fost însoțit și „iluminat la față” de primarul municipiului Vulcan, Cristian Merișanu

Dacă ministrului de la Energie, Sebastian Burduja, „i-a ținut lumânarea” prin abataje, primarul municipiului Petroșani, ministrului de la muncă, „i-a luminat culoarul” prin bezna minelor de cărbune, primarul municipiului Vulcan. Vorba aia: Să se facă lumină! Atât cât să se lumineze găurile negre date de această companie bugetului de stat.  Că primarul Merișanu se afla și el în treabă prin galeriile miniere, asta a înțeles toată lumea. Sau poate s-o fi dus să vadă dacă în gaura neagră lăsată în bugetul Primăriei Vucan de fosta companie CEH, nu dă peste cele 1,5 milioane de euro. Dacă vă întrebați cât ne costă ședințele astea foto de campanie, prin minele din Valea Jiului, răspunsul este simplu: Aproximativ, 80 de milioane de euro. Asta este suma pe care anul viitor, cetățeanul plătitor de taxe și impozite trebuie s-o achite pentru ca nou înființata Companie Energetică Valea Jiului să poată asigura salariile angajaților.

Mult, puțin… nici nu mai contează.  Important este că după ce au scos-o pe ministră la suprafață, aceasta s-a ales cu o bucată de huilă găsită prin abataj. Suficient, credem noi, cât să-i țină aprinsă lumina ambientală de la birou, să n-o apuce… întunericul! Sau, Doamne ferește, remanierea!

Foto: facebook