Meniu Principal

VALEA JIULUI: De la înființare Complexul Energetic nu a produs niciun “gram” de energie

Jurnaliștii de la Gazeta de Dimineață pun “punctul pe i” în ceea ce privește noul Complex Energetic din Valea Jiului. “Noul complex energetic trăiește din banii statului. Grupul energetic nu a funcționat nicio zi”, titrează jurnaliștii de la publicația precizată anterior.

Mineri folosiți ca „nadă” pentru ca politicienii să prindă peștele cel mare”

Așa cum am precizat și noi în nenumărate rânduri, acest complex energetic nu are altă menire decât aceea ce a-i îmbogății pe unii, pe spatele minerilor. Mineri care din păcate sunt folosiți ca marfă de schimb, în campanile de promovare ale politicienilor și liderilor de sindicat pentru a justifica miliardele de euro scurse în această gaură neagră la bugetul statului. La o lună de la înființarea noului complex energetic se constată că, „gogoșile” servite de politicieni, naivilor care încă mai cred că noul complex energetic are vreo legătură cu energia produsă pe cărbune, s-au răcit în decursul primei luni de la înființarea Complexului Energetic Valea Jiului.

Miliarde de euro duse pe apa Sâmbetei

De la înființarea Complexul Energetic Hunedoara, în urmă cu un deceniu, statul a pompat în această entitate numită energetică, prin diverse subterfugii, miliarde de euro care s-au risipit prin galerii uitate de lume. Totul, în numele binefacerilor care stăteau să vină peste Valea Jiului și peste mineri, de grija cărora politicienii își rupeau cămășile de pe ei. Cu ce au rămas locuitorii din Valea Jiului după un deceniu de „binefaceri” venite din funcționarea CEH?

Cu multă sărăcie, o lipsă acută a locurilor de muncă și cu o polarizare a comunității din Valea Jiului, care a împărțit Valea, în cei puțini și foarte bogați și cei mulți și săraci.

Ce se putea face pentru Valea Jiului cu miliardele de euro scurse în această companie ? Cu siguranță mult mai mult decât nimicul care s-a făcut până acum.

Și vrăjeala merge mai departe…

Foto: Facebook