Meniu Principal

UNESCO: A 13-a ediție a forumului tinerilor(galerie foto)

Am avut onoarea unei întrevederi la Paris cu Excelența Sa, doamna Ambasador Simona Mirela Minculescu, cu ocazia celei de-a 13-a ediții a forumului tinerilor, organizat de UNESCO. La acest eveniment participă 33 de miniștri de tineret din statele membre UNESCO și 170 de tineri reprezentativi.
Am felicitat-o pe Excelența Sa, doamna Ambasador Simona Mirela Minculescu, pentru alegerea sa, săptămâna trecută, cu votul unanim al statelor membre, în funcția de Președinte al Conferinței Generale UNESCO (2023-2025), fiind pentru prima oară când țara noastră deține această funcție, la 67 de ani de la aderarea la UNESCO.
Domnia sa, împreună cu Delegația Permanentă a României pe lângă UNESCO, a făcut eforturile necesare pentru ca, în 1 decembrie anul trecut, ia românească să intre în patrimoniul mondial imaterial UNESCO, motiv pentru care astăzi i-am oferit în dar o cămașă tradițională cusută la Târgu Neamț.
Mi-am exprimat convingerea că mandatul domniei sale va fi unul activ, care va oferi vizibilitate României și va face cinste țării noastre. Îi urez din suflet mult succes în activitate!
Natalia Intotero, Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse