Meniu Principal

Un nou șantier la Peștișu Mare

Lucrările pentru extinderea rețelei de canalizare din Peștișu Mare sunt în toi, executantul lucrării deschizând, săptămâna aceasta, un nou șantier pe „Valea Banilor”

Și locuitorii acestei străzi vor beneficia cât de curând de noua canalizare, după o așteptare de zeci de ani, pentru ca mai apoi, după definitivarea lucrării, să putem asfalta și această străduță.

„Îmi doresc ca în acest mandat, toate străzile din Hunedoara să fie asfaltate și toate satele aparținătoare să aibă apă potabilă și canalizare – este esențial să avem aceste utilități, în secolul XXI”, declară primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouțanu.

Lucrările fac parte din proiectul aferent aplicației de finanțare „Asistență tehnică pentru pregătirea Aplicației de Finanțare și a Documentațiilor de Atribuire pentru proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Hunedoara, în perioada 2014 – 2020” din cadrul Programului Operațional de Infrastructură Mare (POIM). Aceste lucrări sunt administrate și gestionate de Operatorul Regional S.C. Apa Prod S.A. Deva.

Valoarea totală a obiectivului de investiții este de 8.512.419 lei (TVA inclus).

Extinderea rețelei de canalizare se va face pe o lungime totală de 5,55 km, de asemenea se vor executa 3 noi stații de pompare apă uzată, plus dotări pentru sistemul SCADA în rețeaua de canalizare (sistem integrat pentru supravegherea și operarea automată a sistemului de canalizare din aglomerarea Hunedoara).

 « (Stirea anterioara)