Meniu Principal

Trofeul Micului Cititor, ediția 2018

În deschidere, a avut loc un spectacol purtând titlul „1000 de povești”, o producție a Teatrului Dramatic „Ion D. Sîrbu” Petroșani

Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara, a organizat manifestarea cultural-educativă „Trofeul Micului Cititor”, dedicată Zilei Internaționale a Copilului.

Tinerii cititori care s-au dovedit a fi cei mai buni prieteni ai cărții au fost premiaţi

Începând cu acest an, concepția care a stat la baza organizării acestui eveniment a pornit de la dorința noastră de a atrage spre lectură un număr cât mai mare de copii, de la cele mai fragede vârste, de a le cultiva și menține gustul pentru citit.

Criteriul care a determinat decernarea premiilor, a trofeelor micilor cititori, a fost fidelitatea acestora față de bibliotecă, fidelitate exprimată în numărul de împrumuturi de carte și alte materiale de bibliotecă, numărul de participări la activitățile bibliotecii etc. Am hotărât să-i premiem pe acei mici prieteni ai bibliotecii care ne-au trecut pragul de cele mai multe ori, care s-au arătat a fi cei mai interesați de cărți, care au fost în permanență în legătură cu Secția de Împrumut Carte pentru Copii a bibliotecii. Am avut, astfel, convingerea că, cu cât au frecventat mai des biblioteca, cu atât au citit mai mult, iar acest lucru este demn de toată lauda și trebuie premiat, acești copii fiind câștigătorii Trofeului Micului Cititor, ediția 2018.

Prin acordarea acestui premiu am dorit să ne apropiem și mai mult de cei mai tineri prieteni ai noștri, am dorit ca ei să simtă instituția noastră ca pe un spațiu cald, primitor, cu oameni plini de suflet, gata oricând să le recomande o carte, un autor, să le vorbească despre viața cărților.

Pornind de la aceste gânduri, am selectat acei tineri cititori care s-au dovedit a fi cei mai buni prieteni ai cărții, ai cititului. Au fost, astfel, decernate „trofeele”: trei premii și două mențiuni care i-au recompensat pe cei mai fideli mici prieteni ai Bibliotecii.

 

Trei premii și două mențiuni

Locul I

Dalma Johanna Orban – Liceul Teoretic „Téglas Gábor” Deva

Locul II
Călina Teodora Ciobanu – Colegiul Naţional Pedagogic „Regina Maria” Deva

Locul III
Tudor Mihai Blidar – Colegiul Naţional Pedagogic „Regina Maria” Deva

Mențiune
Alexandra Furdui – Colegiul Național „Decebal” Deva

Mențiune
Alexandra Ioana Bolea – Colegiul Național „Decebal” Deva
Evenimentul a fost așteptat cu mare emoție de noi, de copii și de cadrele didactice care i-au îndrumat. În deschidere, am avut bucuria să asistăm la un reușit spectacol purtând titlul „1000 de povești”, o producție a Teatrului Dramatic „Ion D. Sîrbu” Petroșani, jucat în premieră la Deva și creat special de către actorii din Petroșani pentru întâlnirea de la Deva cu micii cititori. Actorii și publicul au fost cuprinși de aceeași emoție și bucurie prilejuite de această adevărată călătorie în minunata lume a basmelor și poveștilor. Aplauzele celor prezenți au răsplătit cu recunoștință arta și strădania actorilor.

 

Carnavalul copiilor – cu parada costumelor inspirate din basmele românești

După înmânarea trofeelor pentru micii cititori, a urmat momentul mult așteptat: carnavalul copiilor, cu parada costumelor inspirate din basmele românești. S-au perindat prin fața noastră eroi din cele mai îndrăgite povești și basme românești, iar cele mai frumoase și mai originale costume au fost premiate.

Locul I – Darius Stanciu

Locul II – Ioana Crămescu

Locul III – Maya Elena Jula

Mențiune – Sebastian Andrei Oană

Mențiune – Cătălin Cucoranu

Premiul de originalitate – Elena Medina Păpădie

Premiul juriului – Sara Nedelcu

Nu i-am uitat nici pe profesorii și învățătorii care s-au ocupat zi de zi de acești copii, le-au recomandat cărți specifice vârstei și i-au îndrumat spre bibliotecă, iar pentru toate acestea, le-am oferit premii constând în diplome și cărți.

Trofeul Micului Cititor a devenit una dintre cele mai îndrăgite activități cultural-educative pe care micii noștri prieteni o așteaptă an de an.

 

Manager,

Ioan Sebastian Bara