Meniu Principal

Toma: Problemele întâmpinate de instituţia seniorilor judeţului Hunedoara

Am făcut, ieri, o vizită foştilor colegi de la Casa Judeţeană de Pensii Hunedoara, unde am avut o întâlnire formală cu conducerea acestei instituţii formată din director executiv – Alina Bârlea, director Pensii- Ionel Ciobanu şi director Economic- Carmen Bordea.

În cadrul discuţiilor, care au durat mai mult de două ore, au fost expuse problemele întâmpinate de instituţia seniorilor judeţului Hunedoara, greutăţile cu care se confruntă această entitate publică şi angajaţii ei (jucătorii de la firul ierbii – cei care ştiu cu adevărat lacunele cu care se confruntă zilnic), precum şi propunerile acestora de modificare a legislaţiei în domeniu pentru a da o cât mai bună funcţionalitate lucrărilor din Casele de Pensii.

Modificările sunt necesare pentru a preîntâmpina inechităţile care se regăsesc în unele dosare ale beneficiarilor pensiilor publice din România şi pentru a putea veni în întâmpinarea acestora în acordarea unor servicii de nivel european în acest domeniu.

În principal, în timpul discuţiilor, s-a pus accent în mod special pe modificarea cât mai rapidă a legislaţiei pentru energeticienii care au lucrat în unităţile productive şi care nu au beneficiat de grupe de muncă adecvate locurilor în care şi-au desfăşurat activitatea (L 197/2021).

I-am asigurat că acest lucru va fi corectat în cel mai scurt timp posibil. Altă problemă cu care se confruntă Casa de Pensii se referă la întocmirea dosarelor şi punerera în plată pentru urmaşii deportaţilor politic (L118 şi L189). Sunt peste 1000 de dosare de pensii, doar în judeţul Hunedoara care vizează energeticienii şi aproximativ 700 de dosare ale urmaşilor deportaţilor politic.

Au fost discutate şi alte probleme legislative care vor fi expuse factorilor decidenţi pentru a putea fi eliminate cât mai multe din aceste inechităţi.

Vreau să îi asigur pe seniorii judeţului Hunedoara că nu le voi uita niciodată problemele cu care se confruntă şi întotdeauna voi fi alături de ei şi voi încerca să găsesc soluţii cât mai rapide la problemele lor.

Le mulţumesc, încă o dată, foştilor mei colegi din Casa Judeţeană de Pensii Hunedoara pentru profesionalismul de care au dat dovadă în decursul anilor.

 Ilie Toma, Deputat PSD

 « (Stirea anterioara)