Meniu Principal

Țara în care moaștele put a evaziune fiscală

O țară în care Guvernul întârzie tratamentul bolnavilor de cancer pe motiv că „nu găsea” 800.000 de euro în visterie în timp ce Biserica adună în trei zile de “pupat moaște” cinci milioane de euro și nimeni nu se întreabă unde se duc banii este o țară imbecilă.

O țară în care preoții își plimbă curul în mașini de zeci de mii de euro iar luxul a devenit pentru ei o a doua natură, e o țară populată de cetățeni cu mentalitate de Ev Mediu.

Este inadmisibil ca un om de afaceri sau un simplu cetățean să aibă conturile blocate pentru că nu și-a achitat dările către stat în timp ce popii numără milioane de euro nefiscalizați, încasați fără nicio rușine din buzunarele unor oameni rătăciți într-o credință de care își agață cu disperare speranțe deșarte.

Evident, oricine este liber să facă ce vrea cu banii lui. Dar dacă popii au făcut din credință o afacere trebuie obligați prin lege să declare încasările, să plătească impozit pe profit și să se autofinanțeze fără a mai sprge ușile instituțiilor statului cerând banii noștri ca să-și satisfacă ei capriciile.

Nedeclarând banii încasați, ceea ce face Biserica se numește înșelătorie și are corespondent în Codul Penal.

Din păcate, sprjiniți de politicieni care finanțează, din banii noștri, construirea a patru biserici pe zi în timp ce noi nu ne putem așeza pe budă de foame, popii au generat cea mai profitabilă afacere din lume.  “Pupatul moaștelor SRL” , este o afacere unde un million de euro este produs pe zi din nimic și se îndreaptă spre burdihanurile unei caste cu sutană, corupte și viciată până-n măduva oaselor.

Fără nicio îndoială că această evaziune la care statul închide ochii trebuie stopată și cred că primul pas este să se interzică la „pupatul de moaște” accesul cutiilor în care se încasează bani fără ca acestea să fie sigilate de reprezentanții ANAF.

Iar după ce creștinul și-a cumpărat un loc în Rai plasând arginții în cutii, banii să fie înregistrați și impozitați conform legii. În felul acesta ar face și creștinul mai ușor diferența între un popă și un manelist.

 

Tiberiu Stroia