Stănescu: „Reperele morale ale unei societăți rămân educația și credința”
Reperele morale ale unei societăți rămân educația și credința, valori care ne-au ajutat să depășim toate greutățile și au contribuit la propășirea neamului nostru.
Deținuții politici reprezintă o parte importantă din zestrea de patriotism autentic a națiunii, iar curajul și determinarea lor au făcut ca astăzi să putem să trăim într-un stat democratic, fără constrângerile și abuzurile unui sistem dictatorial.
Un exemplu al luptei pentru dreptate, pentru libertate și pentru credință îl reprezintă Liviu Tit Bora din comuna Baru, preot și învățător, de care se leagă indisolubil parcursul educației din această localitate. Provenit dintr-o familie cu credință și cu respect pentru educație, tatăl și bunicul acestuia fiind de asemenea preoți și învățători, Liviu Tit Bora a fost arestat politic pentru crezurile sale și întemnițat timp de 6 ani la Aiud. Reîntors pe meleagurile natale, a continuat să educe copiii din comuna Baru, șlefuind destine și caractere.
Pentru a cinsti lupta acestuia împotriva sistemului opresiv, a fost dezvelită o placă comemorativă, amplasată chiar pe clădirea Liceului ”Prof. Bora Tit Liviu” din localitate, eveniment la care am lua parte cu multă emoție.
Felicit administrația publică locală, pe primarul liberal Daniel Raducanu pentru acest demers organizat astăzi, odată cu începerea noului an școlar. Este menirea noastră, a adulților, să sădim în aceste suflete pure valorile morale pe care se bazează o societate sănătoasă, iubirea de neam, de țară, respectul față de înaintașii noștri, respectul pentru credință și educație!
Tuturor copiilor și adolescenților care s-au întors în băncile școlii le urez un an plin de realizări, alături de dascălii care îi îndrumă pe calea cunoașterii
Vetuța Stănescu, deputat PNL