Meniu Principal

Sorin Marica: Trecem printr-un moment extrem de critic și avem nevoie de măsuri concrete

Victor Ponta: Vreau să văd măsurile pentru firmele româneşti

Preşedintele Pro România, Victor Ponta, atrage atenţia Executivului că se impun o serie de măsuri economice concrete pentru firmele româneşti, care ar putea să se închidă, generând şomaj, în contextul pandemiei COVID-19.

El a subliniat că Guvernul trebuie să ia decizii şi în ceea ce priveşte mediul de afaceri, domeniul financiar, spitale, magazine, persoanele care au contracte de muncă pe durată determinată.

S-au îmbolnăvit sute de medici, asistente, politiști  pentru că Ministerul Sănătății nu le dă echipament de protecție

“Trecem printr-un moment extrem de critic, care ne va afecta și ne va schimba viitorul. De aceea cred că acum acțiunile fiecăruia dintre noi sunt extrem de importante, și vor determina cum și cât va fi afectat viitorul nostru. În prezent, unii dintre noi nu mai putem profesa, iar alte meserii merg la foc continuu. Este vorba despre doctori, farmaciști – întreg personalul din spitale. Mai sunt și vânzătorii de la supermarketuri, toți aceia care prin natura meseriei sunt obligați să intre în contact cu lume multă și astfel sunt expuși să fie infectați cu virusul.

Avem nevoie de lideri, de măsuri concrete şi de hotărâre deoarece nu mai e vorba de politică. S-au îmbolnăvit sute de medici, asistente, politiști  pentru că Ministerul Sănătății nu le dă echipament de protecție. Trebuie să ne gândim la supravieţuirea noastră a tuturor. Pro România cere insistent Guvernului să anunțe măsurile de sprijin pentru producătorii români de alimente. Nu mai trebuie să exportăm  din țară grâne și alimente neprelucrate la prețuri de nimic și să importăm scump produse alimentare finite”, a evidențiat Sorin Marica, deputat Pro România.

“Nu avem nevoie de scuzele și pretextele Guvernului PNL. Sperăm  ca, în curând, personalul medical din România să aibă echipamentul necesar și ne dorim ca, în România, să nu avem probleme legate de aproivizionarea cu mâncare. Guvernul trebuie să sprijine sănătatea, energia și zona alimentară pentru a nu avea, peste o lună, probleme serioase. De aceea, cred că este necesar să se oprească exporturile de materiale neprelucrate”, a mai spus Sorin Marica.

Lupta între partide pare a fi suspendată

Deputatul Pro România a mai specificat că, în aceste momente dramatice, trebuie să fim responsabili și să nu folosim criza de coronavirus în bătălia electorală.

Sub presiunea Covid – 19 sunt șanse  ca alegerile locale să fie împinse în a doua jumătate a anului. Epidemia de coronavirus și măsurile menite să împiedice răspândirea acesteia au devenit, oficial, prioritățile partidelor parlamentare.

Felul în care se vor desfășura alegerile locale va fi afectat de epidemia de coronavirus și totuși, deși pare suspendată, viața politică merge înainte.

Pro România a solicitat, prin Victor Ponta, ca data alegerilor locale să fie decalată spre toamnă, când lucrurile vor reveni la normal.

Oricum, prima șansă o vor avea primarii și președinții de consilii județene aflați în funcție, indiferent de partidul din care fac parte.

Victor Ponta cere demisia lui Ludovic Orban și consideră că avem nevoie de guvern de uniune națională condus de Arafat

Liderul Pro România, Victor Ponta, îi cere premierului Ludovic Orban să demisioneze. Reacția lui Ponta vine după ce Victor Costache, ministrul Sănătății, și-a depus mandatul.

În luna februarie, consideră Victor Ponta, când era nevoie de un Guvern care să ia măsuri de pregătire pentru epidemie „Ludovic Orban a orchestrat căderea Guvernului ca să facă alegeri anticipate”.

Sorin Marica menționează că: „Avem nevoie de un Guvern stabil,  avem nevoie de echipamente de protecţie pentru personalul medical.Toate spitalele din ţară au nevoie de echipamente specific”.

Victor Ponta a mai susţinut că soluţia este înlocuirea Guvernului Orban cu unul de uniune naţională.