Meniu Principal

Sorin Marica: PRO România vine cu soluții pentru sănătate, educație și economie

Potrivit acestuia, PRO România îi reprezintă pe toți cei care cred în România,  este partidul care face opoziție măsurilor anti-români și care vine cu soluții reale pentru sănătate, educație și economie.

Sorin Marica: Noi vedem ieșirea sau trecerea prin criză cu românii la serviciu și cu copiii la școală, nu în fața calculatorului

 Potrivit deputatului, fuziunea dintre Pro România şi ALDE are la bază două principii:

 “Acest Proiect este bazat pe două principii esențiale. Primul este că trecem împreună peste această perioadă grea, de criză.

Al doilea principiu este că noi vedem ieșirea sau trecerea prin criză cu românii la serviciu, la muncă, nu în lockdown, cu copiii la școală, nu acasă sau în fața calculatorului, iar vârstnicii să fie respectați în această perioadă, să nu-i închidem în casă.

Nu suntem de acord nici cu închiderea României, nici cu închiderea școlilor, nici cu panica pe care o vedem în fiecare zi. PRO România are un program concret, o echipă bună și un candidat de prim-ministru”, menționează Sorin Marica, membru al PRO România.

De asemenea, Sorin Marica subliniază că PRO România vine cu un model nou pe scena politică prin promovarea unei gândiri de incluziune socială, factură liberală în economie și progresistă în ceea ce privește drepturile și libertățile fundamentale.

A fost lansat programul electoral al PRO România pentru alegerile parlamentare

 PRO România și ALDE au decis, într-un congres comun, cu largă majoritate, fuziunea celor două partide și modificările statutare aferente. Anterior congresului comun, cele două formațiuni s-au reunit în congrese separate pentru votarea fuziunii.

Ieri a fost lansat și programul electoral al PRO România pentru alegerile parlamentare, după ce Victor Ponta a fost desemnat de Congres, cu unanimitate de voturi, pentru funcția de prim-ministru.

Principalele măsuri propuse în Programul de Guvernare PRO România:

  • Venitul Minim de Criză: asigurarea resurselor minime pe perioada crizei pentru fiecare român din țară sau din străinătate. Se acordă tuturor celor care au venituri sub 2000 de lei.
  • Sprijinul Economic de Criză: plan anticriză care permite IMM-urilor să-și continue activitatea și să păstreze locurile de muncă. Acesta prevede reduceri de TVA, anularea unor obligații fiscale, sprijin pentru plata chiriilor, amânarea unor rate bancare, redeschiderea afacerilor, acordarea de granturi și eficientizarea programului IMM Invest.
  • Educație: reîntoarcerea în școli, în condiții de siguranță, și testarea repetată a tuturor celor din sistemul de învățământ. De asemenea, se propune redeschiderea cabinetelor medicale școlare pentru trierea, testarea și supravegherea elevilor.
  • Sănătate: implementarea unui program care să permită testarea tuturor, cu decontare pentru cei care optează să se testeze în privat.
  • PROmisiunea relansării economice: Se propune un Proiect Național de Investiții în infrastructură, agricultură, educație, sănătate și mediu. Pentru reconstrucția României post-criză, se instituie PROiectul România – Marile Reforme în administrația publică și fiscală.
  • Totodată, PRO România militează pentru redarea demnității și respectului pentru haina militară prin revenirea la forma inițială a legii 223/2015.

“Avem datoria să semnalăm ceea ce nu merge și să arătăm că există soluții. E vremea ca vocea românilor să se audă mai tare decât cea a politicienilor”, transmite Sorin Petru Marica, deputat de Hunedoara, membru al PRO România.