Meniu Principal

Sorin Marica: Guvernul Orban se ocupă doar de alegeri

“Oameni se vor contamina în această perioadă a alegerilor locale – organizate în același timp cu deschiderea școlilor”

 Potrivit deputatului Sorin Marica, Guvernul României refuză să crească capacitatea de testare din sistemul public.

“Debutul anului școlar 2020-2021 este o mare provocare pentru părinți, cadre didactice și autorități. Medicii avertizează că toamna reprezintă sezonul cu o incidență crescută a virozelor respiratorii și de debut a infecțiilor gripale; suplimentar, în acest an ne confruntăm cu o transmitere comunitară crescută a infecției cu SARS COV2. De aceea consider că ar trebui distribuite, în școli, materiale cu informații clare, scurte și precise către părinți privind identificarea precoce a semnelor de infecții respiratorii. Mulți oameni se vor contamina în această perioadă a alegerilor locale, organizate în același timp cu deschiderea școlilor”, susține Sorin Marica, deputat de Hunedoara, membru al PRO România.

 “Din păcate Guvernul Orban nu este interesat de școli și sănătate  și pasează altora deciziile”

Deputatul Sorin Marica este de părere că alegeri putem să facem atunci cănd situația sanitară este sigură și nu ar presupune un risc pentru copii și părinți.

“Eu cred că este profund greșit ca Guvernul României să arunce toată responsabilitatea și pregătirile pentru începerea școlilor pe umerii primarilor și ai directorilor de școală. Guvernul Orban se preocupă exclusiv de alegeri și, pentru el, interese de partid primează.

Părinții și elevii așteaptă  explicații și răspunsuri – pe care guvernanții nu le au. Din punctul meu de vedere, dacă amână deschiderea școlilor, cred că ar trebui să avem în Parlament o discuție despre amânarea alegerilor”, transmite parlamentarul hunedorean Sorin Marica.

Victor Ponta: Campania electorală și procesul efectiv al alegerilor ne pun pe toți întru-un pericol major și, evident, care nu era deloc necesar

‘Trebuie să mergem la muncă, copiii trebuie să meargă la școală, viața economică și socială trebuie să meargă mai departe. Dar alegeri puteam și putem să facem atunci cănd situația sanitară este sigură, așa adaugăm un risc și o povară absolut inutilă pe sistemul de sănătate – pentru niste voturi efemere și, în multe cazuri, irelevante!

Guvernul României, în mod intenționat și programat, refuză să crească capacitatea de testare din sistemul public sau să deconteze 100% testele în sistemul privat.

România face într-o zi în sistemul public 10% din testele efectuate în Italia, Spania sau Franța, la o populație de aproape jumătate sau respectiv o treime din aceste țări.

Suma datorată în sistemul privat, nedecontată de Guvern, descurajează oamenii în a se testa – ceea ce duce la situația în care România a ajuns pe primul loc la numărul de persoane pozitive raportat la cele testate.

Mii de oameni se vor contamina și mulți își vor pierde viața din cauza alegerilor locale organizate în cea mai proastă perioadă, în același timp cu deschiderea școlilor. Cei care scapă sănătoși încep din 15 octombrie campania și procedurile pentru alegerile parlamentare din decembrie.

Aici avem de a face cu infracțiunea de “zădărnicirea combaterii bolilor” prevăzută de articolul 352 din Codul Penal – Autorii infracțiunii: Ludovic Orban si Guvernul său.

Să nu uitați aceste realități când veniți la vot – și să îi sancționați pe cei vinovați!”, declară Victor Ponta, liderul Pro România.

Ludovic Orban: Sigur că le e frică de alegeri, dar este fundamental pentru comunităţile locale să aibă reprezentanţi legitimi

Nimeni nu s-a exprimat vreodată că vrea să amâne începerea şcolii, școala va începe la 14 septembrie iar alegerile vor avea loc la 27 septembrie, a precizat duminică premierul Ludovic Orban.

El a catalogat drept ridicolă ideea privind amânarea scrutinului local. Orban a amintit că decizia privind data alegerilor a aparţinut Parlamentului, nu Guvernului.

„Este fundamental pentru comunităţile locale să aibă reprezentanţi legitimi”, susține Ludovic Orban.

Maria Hogman