Meniu Principal

Sorin Marica, deputat PSD Hunedoara: “PSD propune clasei politice un proiect de ţară pentru România”

Această ofertă va fi supusă dezbaterii publice, în aşa fel încât, ulterior, să fie transformată în lege

Pe termen lung, România nu are un plan de dezvoltare şi PSD vrea să prezinte ţării un proiect în care să stabilească care sunt priorităţile naţionale. Se vor stabili, pe fiecare domeniu de activitate, priorităţile naţionale şi de ce au nevoie românii în următorii 25 de ani.

Ofertă politică a PSD la Congresul extraordinar

„Au trecut peste 10 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană şi aşteptările de progres şi bunăstare ale oamenilor nu au primit răspunsul dorit. România se află încă sub media europeană a indicatorilor economici şi sociali. Este principalul motiv pentru care Partidul Social Democrat este gata să prezinte întregii clase politice un proiect de ţară care să definească direcţiile principale de dezvoltare pentru România pentru perioada 2018-2040, în acord cu tradiţiile ei şi cu aspiraţiile cetăţenilor.

Consensul asupra acestui program de dezvoltare la care trebuie să ajungem trebuie să depăşească însă nivelul luptei politice doctrinare şi să fie dincolo de interesele de grup sau personale ale celor care se află la guvernare. Va fi nevoie de un pact politic pentru dezvoltarea României şi va fi ocazia cea mai potrivită de a ne reuni toate forţele în atingerea lui, aşa cum am mai făcut-o şi în urmă cu 100 de ani, dacă tot aniversăm în acest an Centenarul Marii Uniri.

Parlamentul României trebuie să se implice direct şi să dea putere de lege acestui document

Ca principală putere legislativă, Parlamentul României trebuie să se implice direct şi să dea putere de lege acestui document, să îi confere statutul legal absolut necesar, astfel încât toate guvernele ţării, timp de 25 de ani de acum încolo, să respecte direcţiile stabilite. Guvernul a anunţat deja care sunt primii paşi legislativi necesari şi au fost stabilite priorităţi legislative pentru acest an. Pot să amintesc dintre acestea câteva, cum ar fi: Legea achiziţiilor publice, Legea finanţelor publice locale, Legea turismului, Legea minelor, Legea privind combaterea violenţei domestice, Codul administrativ, Legea pensiilor, Legea educaţiei, Legea sănătăţii. Toate aceste proiecte legislative trebuie finalizate până la sfârşitul acestui an, iar timpul este foarte scurt”, declară Sorin Marica, deputat PSD de Hunedoara.

 « (Stirea anterioara)