Meniu Principal

Sorin Marica: Banii din Fondul de Rezervă al primului-ministru au fost împărțiți

Primarii PSD care au trecut la PNL nu au fost uitați la împărțirea banilor pentru teritoriu. Banii din Fondul de Rezervă al primului-ministru au fost împărțiți cu două săptămâni înaintea alegerilor locale.

 Câștigători sunt primarii de la PSD și ALDE – cei care  au trecut la liberali

Guvernul Orban a decis să aloce banii în teritoriu fără să prezinte un set clar de criterii pentru repartiția sumelor. Situații inedite apar și în cazul primăriilor municipiu reședință de județ, unele primind sume foarte mari, în timp ce pentru altele alocarea a fost zero.

“Guvernul a alocat bani „pentru acoperirea nevoilor urgente” ale primăriilor. Astfel, primăriile conduse de edili care s-au mutat la partidul de guvernământ au primit de trei ori mai mulți bani de la buget decât celelalte primării.

Sunt județe care s-au confruntat cu un fenomen masiv de traseism înainte de alegerile locale, astfel că sunt primari care au schimbat partidul și au ales să candideze pentru un nou mandat din partea PNL.

Fiecare primărie condusă de un edil care a trecut la PNL a avut norocul să primească de la Guvern un bonus. În schimb, mai multe municipii reședință de județ, cu primari de la alte partide, nu au primit nici un leu ”, susține Sorin Marica, deputat de Hunedoara, membru al PRO România.

Banii au ajuns în teritoriu cu doar două săptămâni înaintea alegerilor locale și după ce au fost depuse listele de candidatură

Ludovic Orban a declarat că dorește ca, după alegerile parlamentare, viitorul guvern să conțină și UDMR.

“Se poate observa cum guvernul PNL a decis să aloce sume substanțiale și pentru primăriile conduse de reprezentanți UDMR, nu doar de cei liberali. Premierul Ludovic Orban a declarat recent că dorește ca, după alegerile parlamentare, viitorul guvern să conțină și UDMR, chiar dacă au existat tensiuni la începutul anului.

Acești bani, care au venit înainte de alegeri, pot să facă o diferență semnificativă. Primarii respectivi au putut să facă o achiziție rapidă, să înceapă un proiect vizibil înainte de alegeri, iar asta poate să influențeze rezultatul întregului scrutin electoral”, a adăugat Sorin Marica – membru al PRO România.

 Ludovic Orban a folosit bani din Buget ca să cumpere Primari de la PSD

“Ludovic Orban a folosit 300 de milioane de EURO din Buget – banii platiți de dvs ca taxe și impozite, bani care trebuiau folosiți pentru Sănătate, Educație, Infrastructură – ca să cumpere Primari de la PSD!

Știu că, pentru Propaganda plătită cu multe milioane de Euro din Buget, situația asta este absolut în regulă și pentru toate pilele, rudele și aranjamentele peneliștilor care încasează de la Buget alte milioane ca sinecuri și pentru protestatarii și “rezistenții” care zburau spre Piața Victoriei să sancționeze derapajele lui Dragnea acum totul e ok, dar dvs. ce credeți?

“Nu avem bani de alocații- nu avem bani de pensii – nu putem să ajutăm școlile – nu avem cum să sprijinim spitalele s.a.m.d. “ ! Poate înțelegeți toți de ce!”, afirmă liderul Pro România, Victor Ponta.

 

Maria Hogman