Meniu Principal

SIMPREST UTIL: Este firma Consiliului Local Simeria o “vacă de muls pentru băieții deștepți” ?

În baza Legii 544/2001 privind accesul liber la informațiile publice, redacția Vocea Hunedoarei a solicitat administratorului firmei SIMPREST UTIL , domnul Sorin Iancu informații privind unele achiziții și contracte încheiate de SIMPREST UTIL cu firma SC Instant Internațional SRL.

Folosind ca scut Consiliul Local Simeria, domnul Sorin Iancu ne spune că informațiile solicitate nu pot fi făcute public fără aprobarea consilierilor locali.

Informații năucitoare despre ce se întâmplă în SIMPREST UTIL

 

  1. În urmă cu câteva zile, firmei SIMPREST UTIL i-au fost blocate conturile de către ANAF iar banii pe care firma îi avea în cont, aproximativ 30.000 de lei, au fost executați. Practic, SIMPREST UTIL a rămas cu zero lei în cont !! Totul pentru că acest administrator, protejat din câte se pare de Consiliul Local, nu și-a respectat angajamentul față de ANAF. Mai exact, deși avea bani în cont nu și-a achitat o datorie către Finanțe de aproximativ 7.000 de lei. În acest caz, Sorin Iancu are propria-i versiune și vede în toată această poveste o conspirație venită pe filiera contabilului firmei SIMPREST UTIL care nu l-ar fi anunțat că are de plătit acești bani. Probabil pe el l-au pus consilierii locali, administrator de decor în firmă . Cert este că la această dată, SIMPREST UTIL n-are bani nici „să treacă strada”.
  2. Există tot mai multe informații privind modul în care unele lucrări atribuite prin Serviciul Gospodărie firmei SIMPREST UTIL ajung să fie executate de fapt de alte firme prin contracte de prestări servicii. Și mai ciudat este că sunt situații când aceste firme sub-contractează la rândul lor, lucrările primite de la SIMPRESTUTIL , altor firme. Practic, o lucrare dată SIMPREST UTIL prin  Serviciul Gospodărie ajunge uneori să fie executată de o a treia firmă, după ce inițial lucrarea a fost “dirijată” de SIMPREST UTIL către o altă firmă.

O astfel de situație a ajuns și la urechile primarului Iulius Bedea, când un administrator de firmă a venit la primărie să-i comunice că SIMPREST UTIL are o datorie mai veche către firma sa de aproximativ 6.000 de lei, pentru o lucrare de reabiltare a unui trotuar. Pentru că Iulus Bedea știa că această lucrare a fost atribuită SIMPREST UTIL a cerut lămuriri Serviciului Gospodărie. Așa a aflat că firma respectivă care a executat lucrarea  a fost sub-contractată de o altă firmă care primise lucrarea de la SIMPREST UTIL.

HALUCINANT în toată această poveste este că din explicațiile date de domnul, Sorin Iancu reise că firma care a primit această lucrare de la SIMPREST UTIL a încheiat cu o a treia firmă ( cea a administratorului care spune că SIMPREST UTIL are să-i dea 6.000 de lei)  un contract de prestări servicii în numele SIMPREST UTIL !!!! Contract de care  Sorin Iancu spune că nu știe nimic !!!

 

Legat de aceste situații sunt o serie de întrebări la care sperăm să aflăm un răspuns în zilele următoare:

  • De ce Serviciul Gospodărire dă niște lucrări de executat firmei SIMPREST UTIL dacă aceasta la rândul ei dă lucrarea spre execuție unei alte firme ?
  • De ce firma care primește lucrarea de la SIMPREST UTIL folosește în unele cazuri o a treia firmă care execută lucrarea ?
  • Cine și cum stabilește valoarea unei astfel de lucrări dacă și la „a treia mână” rămân bani pentru a putea fi executată?
  • Este SIMPREST UTIL  folosită ca paravan pentru ca unele firme agreate de anumite persoane de prin primărie să poată avea acces la unele lucrări date SIMPREST UTIL prin Serviciul Gospodărie ?

Consilierul USR, Andrei Graur și viceprimarul Pavel Hațegan apăruți din neant la ședința primarului Iulius Bedea cu angajații și administratorul SIMPREST UTIL pentru a-i lua apărarea domnului, Sorin Iancu

 Că activitatea firmei SIMPREST UTIL lasă de dorit sau lipsește cu desăvârșire în unele zone din Simeria nu este un secret pentru nimeni . O strigă în gura mare simerienii care își exprimă nemulțumirea pe rețelele de socializare sau o spune public primarul Iulius Bedea.

Și totuși, o ședință convocată la ora opt dimineața, de primarul Iulius Bedea la Primăria Simeria cu angajații SIMPREST UTIL și administratorul firmei pentru a lămuri aceste aspecte a fost boicotată de consilierul USR, Andrei Graur. Aceasta a venit secondat de viceprimarul Pavel Hațegan. Pe tot parcursul ședinței, consilierul USR , Andrei Graur i-a găsit scuze administratorului SIMPREST UTIL pentru neîndeplinirea obligațiilor contractuale față de cetățenii orașului Simeria.

Tocmai de aceea nu putem să nu ne întrebăm dacă nu cumva consilierii locali coalizați împotriva simerienilor, nu sunt de fapt parte la tot ceea ce se întâmplă în această societate aflată sub protecția Consiliului Local Simeria ?

 PS: Legat de solicitarea făcută de readacția Vocea Hunedoarei, întrebarea care se pune este următoarea:

Poate administratorul firmei SIMPREST UTIL, domnul Sorin Iancu să achiziționeaze bunuri și servicii  de la firma fratelui său ? O fi legal, o fi moral ? Domnul Graur,  consilierul USR care a participat la ședința convocată de primar cu SIMPREST UTIL i-a dat asigurări primarului că nu există niciun conflict de interese în această chestiune.

Solicitatrea pe 544/2001 și răspunsul dat de administratorul firmei SIMPREST UTIL: