Meniu Principal

Serbările Naţionale de la Ţebea: Comemorarea eroului Avram Iancu se va desfăşura într-un cadru mai restrâns

 Duminică, 13 septembrie, vor avea loc Serbările Naţionale de la Ţebea. Programul evenimentului dedicat lui Avram Iancu a fost restrâns și se va organiza izolarea unei zone în care să poată fi primiţi maximum 500 de participanţi, izolare şi monitorizare efectuată de Jandarmeria Română.

Evenimentul este programat să se desfășoare într-un ritm în care nu se vor crea aglomerări

„Serbările Naționale – Țebea 2020 reprezintă un eveniment religios la care pot participa cel mult 500 de persoane, care trebuie să respecte purtarea permanentă a măștilor, distanțarea fizică de 1,5 metri, fără a fi necesare scaune cu distanțare la 2 metri, ca în cazul desfășurării unor evenimente culturale. Evenimentul este programat să se desfășoare într-un ritm în care nu se vor crea aglomerări, interacțiuni mai mari de 15 minute”, se arată în Planul de măsuri sanitare pentru organizarea Serbărilor Naționale – Țebea 2020, prezentat de Instituția Prefectului – Județul Hunedoara.

Evenimentul se va desfășura pe o perioadă de timp limitat, între orele 10:30 și 12:00, în curtea bisericii unde se află mormântul Eroului Național Avram Iancu.

Spectacolul folcloric și târgul anual de la Țebea nu vor avea loc

Duminică, 13 septembrie, Serbările Naţionale de la Ţebea vor fi marcate printr-un ceremonial militar şi religios, urmat de depuneri de coroane la mormântul lui Avram Iancu, iar spectacolul folcloric şi târgul anual nu vor avea loc.

„Pentru a delimita aria de desfăşurare a evenimentului se va organiza izolarea unei zone în care să poată fi primiţi maximum 500 de participanţi, izolare şi monitorizare efectuată de Jandarmeria Română. După întâmpinarea persoanei oficiale şi prezentarea onorului gărzii, salutul drapelului de luptă şi intonarea Imnului Naţional al României, se va susţine serviciul religios de către oficiali ai Bisericii Ortodoxe Române, cu respectarea distanţei fizice, purtarea permanentă şi corectă a măştii. După serviciul religios urmează mesajul primarului comunei Baia de Criş şi evocarea istorică a evenimentului. Ceremonialul depunerii de coroane se va desfăşura cu respectarea distanţării fizice între delegaţii, care vor purta măştile corect şi permanent. Circuitul pentru deplasarea delegaţiilor şi pentru evitarea aglomerărilor va trebui respectat: intrarea se va face pe Poarta I, deplasarea se va face cu respectarea distanţei de cel puţin 1,5 m între delegaţii. Organizatorii vor delimita pe traseu vizibil locurile de staţionare a celor care depun coroanele, la 1,5 m distanţă. După depunerea coroanelor, ieşirea delegaţilor se va face pe Poarta II spre zonele de parcare a mijloacelor de transport, evitându-se aglomerarea participanţilor”, se arată în documentul semnat de prefectul judeţului Hunedoara, Vasilică Potecă.

 

Maria Hogman(Stirea urmatoare) »