Meniu Principal

Școala gimnazială numărul 6, din Hunedoara, va fi reabilitată

Proiectul are o valoare totală de 8 milioane de lei

O nouă școală va intra în reabilitare, este vorba de școala gimnazială numărul 6 din Piața Florilor care va fi reabilitată din temelie până la acoperiș, confortul din această școală în urma modernizării fiind adus la standarde cu adevărat europene.

Ieri, a fost semnat contractul de finanțare pentru această unitate de învățământ din municipiul Hunedoara.

Proiectul are o valoare totală de 8 milioane de lei, din care 7,6 milioane lei reprezintă finanțare nerambursabilă, prin #Regio-POR 2014-2020, Axa prioritară 10 – Îmbunătățirea infrastructurii educaționale.

Se va interveni la clădirea Școlii Gimnaziale nr. 6, imobil cu regim de înălțime P+2E și o suprafață construită desfășurată de 2.322 mp.

Sunt prevăzute: consolidarea clădirii și refacerea acoperișului, reabilitarea termică a anvelopei, înlocuirea geamurilor, a ușilor și a pardoselii, refacerea zidăriei și a tencuielii interioare și exterioare, reabilitarea sistemului de încălzire și furnizare a apei, reabilitarea/ modernizarea instalației electrice și a instalației de iluminat, refacerea finisajelor, recompartimentări interioare, repararea elementelor de construcție ale fațadei care prezintă potențial pericol de desprindere şi/ sau afectează funcționalitatea clădirii, repararea trotuarelor în scopul eliminării infiltrațiilor etc.

Infrastructura va fi adaptată pentru persoanele cu dizabilități (rampe de acces, platformă oblică mobilă, grup sanitar), se vor amenaja curtea școlii și spațiile verzi.

Investiția cuprinde, de asemenea, realizarea unui teren de sport.

Perioada de implementare a proiectului este de 25 de luni.

670 de elevi vor beneficia de infrastructura școlară modernizată.