Meniu Principal

SCĂDEREA INFLAȚIEI- OBIECTIV ASUMAT DE PSD

Obiectivul strategic anunțat de PSD încă din ianuarie se îndeplinește sistematic. Inflația scade în fiecare lună mai mult, a ajuns la 11,2% pentru aprilie, și cu certitudine va fi coborî la un nivel cu o singură cifră, încă din trimestrul trei, deci, considerabil mai devreme decât finalul anului, cum era prognozat. De reținut că această evoluție nu ar fi fost posibilă dacă prețurile energiei nu ar fi fost readuse sub control prin reglementarea insistent cerută de PSD tot anul trecut și într-un final implementată în noiembrie, prin decizia Guvernului
o Încă din ianuarie 2023 ministrul PSD al Finanțelor anunța angajarea puternică în lupta cu inflația și asuma drept țintă scăderea accentuată începând cu luna martie, pentru ca la finalul anului să ajungă sub 10%!
o Din ianuarie și până-n aprilie inflația a scăzut cu 3,1 puncte procentuale, de la 14,3% la 11,2%. În acest ritm în două, trei luni, vom avea o inflație cu o singură cifră, în pofida vârfurilor de prețuri la anumite produse.
o PSD are deja pregătite și urmează să aplice noi politici și măsuri care să contribuie la reducerea prețurilor, cu efecte benefice combinate în întreaga economie.
o Este vorba despre proiecte de sprijinire financiară a producătorilor de materiale de construcție – dat fiind anvergura investițiilor publice și contribuția lor predominantă la creșterea economică – dar și a firmelor din sectorul de procesare a alimentelor, pentru reducerea importurilor alimentare și implicit a deficitului balanței comerciale
o Datele oficiale și analizele specialiștilor arată că România va continua să aibă în continuare creștere economică, chiar dacă în parametri mai atenuați, din cauza influențelor externe, comparativ cu perioada similară a anului trecut.