Meniu Principal

”Sărbătoresc copilăria într-un mediu sigur !”

Astăzi, 31.05.2022, la ora 12:00, pe platoul din fața Centrului Cultural „Drăgan Muntean” din Deva, vor avea loc activitățile din cadrul proiectului ”Sărbătoresc copilăria într-un mediu sigur!”, dedicate Zilei Internaționale a Copilului.

Evenimentul este organizat la inițiativa Instituției Prefectului-Județul Hunedoara, Inspectoratului de Poliție al Județului Hunedoara, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean „Decebal” Hunedoara, Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Iancu de Hunedoara” al județului Hunedoara, Inspectoratului Școlar Județean Hunedoara, Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Hunedoara, Consiliului Județean Hunedoara, cu susținerea Primăriei și a Consiliului Local Deva. Cu acest prilej, se va desfășura premierea elevilor participanți la Concursul de desene, pentru copiii cuprinși în învățământul preșcolar și primar și la Concursul de eseuri cu tema „Sărbătoresc copilăria într-un mediu sigur”.

În cadrul evenimentului, copiii vor avea ocazia să vadă laboratorul criminalistic mobil, o autospecială de poliție rutieră a Inspectoratului de Poliție al Județului Hunedoara, o autospecială de la Serviciul de Acțiuni Speciale, o autospecială a Inspectoratului de Jandarmi Judeţean „Decebal” Hunedoara. Copiii vor putea adresa întrebări polițiștilor, jandarmilor și pompierilor, vor putea vedea componentele trusei criminalistice prezentate sau modul în care se iau amprentele și vor putea participa la acțivități interactive pregătite special pentru aceștia.

De asemenea, copiii cu vârste cuprinse între 7 și 15 ani au pregătit produse și obiecte confecționate de ei înșiși, picturi, bijuterii etc., pe care le vor expune la Târgul de zâmbete „Handmade”, în cadrul aceluiași eveniment.