Meniu Principal

Salariile parlamentarilor nu vor fi majorate

Astăzi am votat împotriva majorării salariilor demnitarilor și pentru corectarea votului dat în Senat.
Veniturile demnitarilor de la nivel central nu vor fi majorate, indiferent dacă vorbim despre miniștri, parlamentari sau președinte.
Majorarea salariilor în administrația publică locală a fost o decizie asumată de întreaga coaliție de guvernare, care nu vizează doar primarii, ci și personalul din primării, pentru a fi aduși la nivelul de salarizare al anului 2021, în condițiile în care o bună parte dintre ei au salarii foarte mici. Este necesar să avem oameni performanți și profesioniști angajați în administrația publică locală pentru a dezvolta comunitățile locale.
Guvernul a majorat, la sfârșitul lunii august, salariile personalului din sectorul bugetar, care erau înghețate din 2019, ca urmare a dezechilibrelor bugetare din perioada începutului pandemiei. În decizia de luna trecută, personalul din administrația publică a fost exclus. (Însă, creșterea inflației vulnerabilizează și această categorie de angajați, cărora li se aplica același principiu și, în cazul acestora, e o măsură care se impune din punct de vedere legal).
Vetuța Stănescu, deputat PNL