Meniu Principal

ROMOS : Nicolae Nasta sau Mihaela Csatlos ?

Alegerile parțiale din comuna Romos pot aduce o premieră în județul Hunedoara. Sondajele de opinie realizate înaintea campaniei electorale, atât de PSD cât și de PNL, au scos în evidență faptul că, independentul Nicolae Nasta este favorit în competiția electorală din această comună. Aflat pe poziția a doua în preferințele electoratului la doar câteva procente în urma candidatului PNL , Nicolae Nasta poate fi surpriza acestor alegeri parțiale . Practic, rezultatul acestor alegeri va fi tranșat de campania electorală.

Candidatul PNL trage de “sforile electorale” rămase moștenire de la fosta administrație

Puternic ancorat în trecut, candidatul PNL va uza de toate strategiile electorale pentru a-și  conserva rezultatul obținut de liberali la alegerile locale din septembrie anul trecut. Un deziderat imposibil de realizat având în vedere faptul că la alegerile locale de anul trecut electoratul din comuna Romos a dat un semnal de schimbare.  Mai mult, candidatura lui Nicolae Nasta a modificat datele problemei și a ridicat miza acestor alegeri, astfel că valul de nemulțumire generat de fosta administrație locală îi deschide un culoar favorabil lui Nasta. În aceste condiții este greu de crezut că Mihaela Csaltos, candidatul PNL la funcția de primar al comunei Romos va putea să se impună în fața lui Nicolae Nasta. Acest fapt este reflectat și de sondajele de opinie realizate înaintea campaniei electorale, Mihaela Csaltos fiind cu mult sub scorul electoral obținut de liberali la alegerile de anul trecut.

Candidatul USR, Dan Bîldea joacă în terenul celor de la PNL

La alegerile locale de anul trecut, Dan Bîldea se înscrie în competiția electorală sub sigla USR și reușește să canalizeze în favoarea sa nemulțumirea locuitorilor din comuna Romos față de administrația locală. Își revendică locul doi în preferințele electoratului din Romos la o “aruncătură de băț” față de prima poziție obținută de liberali. Lipsit de experiență politică și mult prea mic în fața unor grupuri de interese din Romos, despre care Bîldea amintește într-o emisiune de televiziune, proaspătul consilier USR din Consiliul Local Romos cade pradă tentației de a fi băgat în seamă de colegii săi liberali, astfel că USR-ul devine o anexă a PNL-ului în legislativul local din Romos.

Mai mult, Dan Bîldea recunoaște că din postura de consilier local, în cele opt luni, nu a avut nicio inițiativă în CL Romos, și precizează că din punctul său de vedere este foarte greu să faci ceva pentru comună.

Tocmai de aceea, cu voie sau de nevoie, a doua candidatură a lui Dan Bîldea la funcția de primar al comunei Romos poate fi catalogată ca fiind una de “iepuraș electoral” , rolul său fiind acela de a rupe din voturile lui Nicolae Nasta pentru a-i da posibilitatea candidatului PNL să-și conserve prima poziție.

Nistor îi face culoar lui Nicolae Nasta

Decizia luată de PSD în ceea ce privește alegerile parțiale din comuna Romos reprezintă o premieră în județ și poate fi percepută ca un mesaj clar pentru locuitorii din Romos. Concret, Laurențiu Nistor decide ca PSD-ul să nu vină cu o propunere de candidat astfel ca simpatizanții acestui partid și cei nemulțumiți de actuala administrație locală să poată avea șansa de a schimba prin vot destinele comunei Romos. Mai mult, în calitatea sa de președinte al Consiliului Județean Hunedoara, Nistor și-a exprimat în mod public susținerea față de candidatura lui Nasta. În acest fel, Laurențiu Nistor îi face un culoar candidatului Nicolae Nasta și resetează toate jocurile electorale făcute de unele partide la Romos.

Rămâne de văzut dacă printre aceste strategii electorale locuitorii comunei Romos nemlțumiți de starea în care se află comuna vor răzbi și își vor impune un primar care poate reseta vechile metehne politicianiste împământenite la sânul fostei administrații locale.

Iulian Stroia