Meniu Principal

România ar putea pierde 2,7 milioane de angajați până în 2050

Datele esențiale de pe piața muncii arată cât de importantă, vital-necesară, este reducerea taxării muncii, susținută de PSD. Anul trecut Guvernul a aprobat un contingent de 100.000 de mii de muncitori străini, iar pentru acest an cererea a crescut la 140.000.
Iar perspectiva este de-a dreptul îngrijorătoare, prognozele arată că România ar putea pierde 2,7 milioane de angajați până-n 2050
o Este evident că economia țării are nevoie de resursă de muncă, mai ales calificată și înalt calificată, și deja este penurie. Companiile găsesc din ce în ce mai greu angajați.
o Se impune deci o nouă abordare și, ca de obicei, PSD îndrăznește să-și asume responsabilitatea unei schimbări de paradigmă: reechilibrarea taxării muncii în raport cu capitalul. Prin taxe mai mici pe muncă vor crește veniturile populației active, dinamice, cu multe efecte benefice nu doar în privința stabilizării pieței muncii ci și a sprijinirii familiilor tinere factor decisiv pentru încetinirea/stoparea declinului demografic.
Viorel Sălan, deputat PSD