Meniu Principal

Reabilitare cu finanţare europeană

Fosta Şcoală Generală Nr. 10 din Hunedoara va fi reabilitată cu fonduri europene şi transformată în centru de servicii educaţionale şi sociale

Primăria municipiului Hunedoara va reabilita vechea Şcoală Generală Numărul 10 şi o va transforma într-un centru multifuncţional de servicii educaţionale şi sociale, prin intermediul unui proiect cu finanţare europeană în valoare de 6.613.183,18 lei (aproximativ 1,3 milioane de euro). Cererea de finanţare a intrat în faza de precontractare, iar recent a fost parcurs un alt pas procedural: aprobarea proiectului de către Consiliul Local Hunedoara.

Clădirea va fi izolată termic, va avea refăcute, la standardele actuale, toate instalaţiile de utilităţi şi va fi dotată cu o centrală termică proprie, sistem de supraveghere video şi rampe de acces pentru persoanele cu dizabilităţi.

Aici vor fi amenajate spaţii în care se vor desfăşura activităţi de servicii sociale şi educaţionale de care vor beneficia mai ales membri ai comunităţilor defavorizate social din oraş. Gama acestora va fi una variată, începând de la servicii socio-medicale integrate, activităţi de prevenire a abandonului şcolar, măsuri de protecţie a persoanelor vulnerabile sau de prevenire a delincvenţei juvenile până la consiliere şi activităţi educative atât pentru părinţi, cât şi pentru copii.

Proiectul se încadrează într-o iniţiativă mai amplă a Primăriei municipiului, concretizată prin înfiinţarea Grupului de Acţiune Locală Corvinia Hunedoara, grup cu ajutorul căruia se atrag finanţări în valoare totală de peste 7 milioane de euro pentru mai multe proiecte cu un pronunţat caracter social.

Fosta Şcoală Generală nr. 10 a fost închisă în urmă cu 12 ani în cadrul procesului de restructurare a reţelei locale de învăţământ provocat de diminuarea semnificativă a numărului de elevi din perioada 1990 – 2010.

 « (Stirea anterioara)