Meniu Principal

Radu Budae: Instituţia noastră este respectată datorită calităţii şi eficienţei actului medical înfăptuit

“Sănătatea este vitală pentru toată lumea, mai ales în această perioadă de pandemie. În plus, sunt și pacienți non – covid, care trebuie tratați sau consultați în condiții optime. Pentru această categorie de persoane, Primăria municipiului Hunedoara derulează un proiect de modernizare al almbulatoriului de la spitalul din localitate. Proiectul are o finanțare europeană de 2,5 milioane de euro, iar ambulatoriul din Hunedoara va redeveni funcțional în cursul lunii aprilie”, a declarat managerul Spitalului Municipal „Dr. Alexandru Simionescu Hunedoara”.

Modernizarea Ambulatoriului de specialitate din Hunedoara continuă

 În ultimele trei luni, în spitalul municipal din Hunedoara au avut acces la tratament doar persoanele infectate cu SARS-CoV-2. Singurul loc în care hunedorenii au mai putut beneficia de servicii medicale gratuite a rămas Ambulatoriul de specialitate.

„Ca să nu le îngrădim accesul la servicii de sănătate, am început lucrările de la etajul al doilea al ambulatoriului, permițând ca serviciile medicale să se desfășoare în continuare la etajul 1. Lucrările la ultimul etaj al ambulatoriului sunt în desfășurare, urmând ca atunci când vor fi gata, să coborâm la etajul 1, parter și subsol”, declară Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara.

Modernizarea serviciilor medicale prin dotarea cu echipamente performante și reabilitarea spațiilor aferente ambulatoriului integrat Dr. Alexandru Simionescu Hunedoara” este un proiect amplu, în valoare de peste 11 milioane de lei.

Lucrările presupun înlocuirea instalațiilor electrice, sanitare și termice, reparații interioare și compartimentări. Administrația spitalului speră ca lucrările interioare să fie gata în primăvara acestui an, iar atunci când vremea o va permite, vor fi reluate lucrările la exterior, inclusiv acoperișul clădirii.

Vă reamintim că în data de 20 noiembrie 2020, Spitalul Municipal „Dr. Alexandru Simionescu”, a devenit, prin ordin al ministrului sănătății, „spital COVID”, fapt care a creat un dezechilibru major în sistemul sanitar zonal, mii de hunedoreni fiind nevoiți să parcurgă distanțe apreciabile, în special spre Deva, pentru a beneficia de servicii medicale. Asta din cauză că, începând cu data amintită, spitalul din Hunedoara a fost obligat să primească doar pacienți infectați cu noul coronavirus.