Meniu Principal

PSD deblochează construcția Tronsonului 3 al Autostrăzii Sibiu-Pitești

Ieri, s-a desemnat câștigătorul pentru proiectarea și execuția secțiunii 3 din Autostrada Sibiu-Pitești. Autostrada Sibiu-Pitești, parte a Coridorului 4 Paneuropean (Rin-Dunăre), va conecta Centrul şi Vestul României cu rețeaua europeană de autostrăzi.

Astfel ministrul PSD al Transporturilor, Sorin Grindeanu, a reușit să deblocarea unei proiectului care de trei ani înțepenise din cauza contestațiilor. O contribuție importantă în acest sens au avut și noile modificări ale Legii Achizițiilor Publice, făcute recent, la insistențele ministrului Sorin Grindeanu. Asocierea italiano-română a câștigat acest contract cu o ofertă de lucrări care vor costa 5,323 miliarde de lei (fără TVA).  Finanțarea este asigurată în totalitate din bani europeni, prin Programul Operațional Transporturi.

Lucrările trebuie finalizate în 4 ani și 9 luni de la data semnării contractului; proiectarea durează 12 luni, iar construcția 45 de luni.

Acum, după semnarea contractului pentru segmentul Cornetu-Tigveni se poate spune că se lucrează, efectiv, la întreaga autostradă Sibiu-Pitești!

În total pentru cei 122,11 km și costurile vor fi de aproximativ 8 miliarde de euro. Unele porțiuni ar putea fi deschise traficului chiar până la sfârșitul acestui an.

Viorel Sălan – Deputat PSD