Meniu Principal

Promovarea și susținerea excelenței artistice în rândul tinerilor

Promovarea și susținerea excelenței artistice în rândul tinerilor, un proiect marca RC Deva Castrum, a intrunit un număr restrâns de rotarieni și prieteni ai acestora pentru a susține tineri talentați de la Secția Plastică a Liceului de Arte Sigismund Toduță din Deva.

Protagonistele serii au fost elevele ANDREEA MOLDOVAN, DAIANA ALBERTINA TRIF și MARIA CRISOVAN. Debutul lor în prezentarea propriilor creații a fost încununat de succes, toate lucrările fiind achiziționate prin licitație și cumpărare. Programul serii i-a adus în mijlocul participanților pe doi dintre bursierii nostri: ROBERT ACHIM – violoncel, clasa prof. Camelia Iakab , corepetitor prof. Cezarina Lazăr și SEBASTIAN BALAN – pian, clasa prof. CRISTIAN DUMITRIU care au susținut câte un recital de mare sensibilitate.

În acest cadru festiv, promotoarea Concursului Național ” Clara Mărginean, in memoriam „, Martha Maria Mocanu a înmânat premiile celor șase elevi de la C N Decebal coordonați de dna prof. Gloria Nițu. Câteva recitări ne-au mângâiat sufletele… Din partea poetei Paulina Popa am acordat premii, sub formă de cărți, micilor recitatori.

Surpriza serii a fost colajul muzical recitativ, de înaltă măiestrie artistică, susținut de soprana Arlinda Morava și de actorul Marius Bodochi. Prezența la eveniment a DG Adrian Luca, a PDG Martha-Maria Mocanu, a DGE Florin Mărginean, a DGN Ovidiu Constantin Bunget și a secretarului districtual Adelina Clop a fost o demonstrație certă a prieteniei autentice proprii mișcării rotariene.

Alături de noi au fost rotarieni de la cluburile din Alba-Iulia, Brad, Deva, Hateg și Petroșani precum și lions de la Clubul Lions Deva Sarmizegetusa. Prietenii constanți ai clubului nostrum – unii prezenti direct, unii numai prin donatii, au întregit evenimentul rotarian, au făcut posibil sprijinul talentului și a muncii asidue în misterioasele cărări ale creației artistice.

Ca de obicei, cluburile Rotakids și Interact au avut o prezență activă, de data aceasta prin președinții lor DARIA BRINZAN și MARIA CRISOVAN. Toată strădania, emoțiile și incertitudinile, organizării în condițiile actuale, s-au meritat. Câțiva copii sunt mai fericiti!

Mulțumesc tuturor celor care au crezut că acest eveniment e posibil și au pus umărul la reușita lui!

Marin Florin Ilieș: Am întâlnit tineri talentaţi, prieteni, oameni care fac diferenţa

“Felicitări Clubului Rotary Deva Castrum pentru reuşita evenimentului caritabil organizat în seara zilei de 8 octombrie!

Am întâlnit tineri talentaţi, prieteni, oameni care fac diferenţa în comunităţile lor.

Mulţumesc Olivia Niţescu – past president şi Delia Alic – preşedinta Clubului Rotary Deva Castrum pentru invitaţie, pentru ocazia oferită de a reîntâlni prieteni din conducerea Districtului Rotary 2241 România-Republica Moldova: DG Adrian Luca , a PDG Martha-Maria Mocanu, a DGE Florin Marginean , a DGN Ovidiu Constantin Bunget şi de a împărtăşi împreună, gânduri şi proiecte de viitor.

A fost o seară frumoasă pe care am dedicat-o comunităţii!”, a transmis profesorul Marin Florin Ilieş, directorul Colegiului Național ,,Decebal” Deva.

Olivia Nițescu – profesor

Voluntar Rotary International la CND Deva« (Stirea anterioara)
(Stirea urmatoare) »