Meniu Principal

Proiectul „Laborator participativ: Implicarea tinerilor în construcția politicilor și programelor sociale

Aproape 50 de tineri prezenți la conferința de închidere a proiectului „Laborator participativ: capacitare și advocacy pentru implicarea tinerilor în construcția politicilor și programelor sociale adresate lor”, derulat de Asociația SOS Satele Copiilor.

Toți cei 50 de tineri sunt copii din sistemul de protecție specială sau din familii vulnerabile. I-am încurajat să își exprime opiniile și să fie activi în viața comunității din care fac parte, pentru că implicarea în deciziile care îi privesc direct nu este nici un privilegiu, nici un moft, ci un drept.

Într-o lume în continuă schimbare este esențial ca tinerii să aibă ocazia de a se implica activ în comunitatea lor. Participarea la activități sociale și politice le oferă oportunitatea de a-și exprima opiniile, de a contribui la luarea deciziilor și de a se implica în rezolvarea problemelor cu care se confruntă societatea. Cred în tineri și susțin toate inițiativele care îi încurajează să se implice în deciziile care îi privesc, pentru că doar așa putem forma și dezvolta viitori adulți activi social și implicați în viața comunităților. E important ca noi adulții să îi ascultăm pe tineri și să ținem cont, în deciziile noastre, de opiniile lor.

I-am îndemnat pe cei prezenți să nu le fie teamă să își exprime părerile și i-am încurajat sa își ceara drepturile, indiferent de mediul din care provin. De asemenea, le-am vorbit despre proiectele ministerului care li se adresează, precum taberele studențești de iarnă, campaniile de informare cu privire la drepturile copiilor din sistemul de protecție specială, construcția de centre de zi din fonduri PNRR.

 Mulțumesc SOS Satele Copiilor pentru invitație și felicitări pentru munca depusă zi de zi cu scopul de a îmbunătăți viața copiilor români!

Proiectul „Laborator participativ: capacitare și advocacy pentru implicarea tinerilor în construcția politicilor și programelor sociale adresate lor” a fost derulat, timp de doi ani, de Asociația SOS Satele Copiilor România, în parteneriat cu Asociația Centrul pentru Legislație Nonprofit, Federația ONG-urilor pentru copil și SOS Children’s Villages Norway și a beneficiat de o finanțare nerambursabilă de 142.875 euro, prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

Natalia Intotero, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse