Meniu Principal

Proiecte de viitor, la Hunedoara

Lista de investiții viitoare ale municipiului Hunedoara cuprinde proiecte ambițioase

 În vederea elaborării unei Strategii integrate de Dezvoltare Urbană, necesară pentru a accesa fondurile europene în exercițiul financiar 2021-2027, Primăria municipiului Hunedoara a inițiat discuții cu firme de consultanță care oferă aceste servicii.

Proiectele finanțate din fonduri europene și aflate deja în curs de implementare în municipiul Hunedoara au avut la bază o strategie de dezvoltare locală, iar următoarele proiecte vor putea fi accesate și finanțate doar dacă se bazează pe o strategie care trebuie elaborată până la finalul anului 2020.

Agenția pentru Dezvoltare Regională Regiunea Vest, a reamintit autorităților locale că este vital să aibă o strategie de dezvoltare pentru perioada viitoare, ca să poată accesa fondurile europene disponibile în următorul exercițiu financiar:

„Politica de coeziune în cadrul următorului exercițiu financiar pentru perioada 2021-2027 continuă să sprijine strategiile de dezvoltare conduse la nivel local și să autonomizeze gestionarea fondurilor de către autoritățile locale. Prin urmare, finanțările europene sunt condiționate de existența unor documente strategice teritoriale (strategia integrată de dezvoltare urbană, sau SIDU)”.

Lista de investiții viitoare ale municipiului Hunedoara cuprinde proiecte ambițioase, care vor fi prezentate pe larg într-o conferință de presă susținută în perioada următoare.

 

 « (Stirea anterioara)