Meniu Principal

PNL va amenda ordonanța de urgență referitoare la compensarea preţurilor la energie

Biroul Executiv al PNL a luat decizia de a amenda, în Parlament, ordonanța de urgență referitoare la compensarea preţurilor la energie în sensul amânării plăţii facturilor acolo unde este posibil şi al plafonării acestor preţuri.

Premierul Florin Cîţu: „Vom amenda ordonanța de urgență care introduce compensarea facturilor, cu mai multe facilități. Decizia a fost să introducem și amânarea facturilor, acolo unde se poate. Vom avea și un amendament cu plafonarea prețurilor. Este foarte important de știut că aceste măsuri sunt pentru clienții casnici și clienții noncasnici, nu doar pentru persoane fizice ci și pentru IMM-uri. Este foarte important să înțelegem că aceste măsuri se vor folosi pentru toată lumea.”

Virgil Popescu, ministrul Energiei: „Urmează să fie discutat şi un mecanism de amânare a facturilor la plată pentru cei vulnerabili.

La nivelul Comisiei Europene se discută, în principiu, despre consumatorul vulnerabil. Există posibilitatea, de exemplu, de amânare a facturilor la plată pentru cei vulnerabili, dacă nu au posibilitatea să plătească.”