Meniu Principal

Până la locale PNL Hunedoara riscă să rămână doar cu Emil Rîșteiu pe post de candidat

Rând pe rând, primarii liberali părăsesc partidul, anunțând că vor candida din partea PSD la alegerile locale. Astăzi a fost rândul primarului Comunei Cerbăl, mâine…

Mircea Costa este al patrulea primar liberal care părăsește partidul, alăturându-se astfel primarilor comunelor Crișcior, Pui și Ilia. Cei patru primari care au ales să facă pasul spre PSD, spun că au găsit în Laurențiu Nistor, președintele PSD Hunedoara, omul în care poți avea încredere, un om capabil să înțeleagă problemele unei comunități și implicit ale primarilor.

Nu același lucru l-au spus despre conducerea PNL Hunedoara, unii dintre primari reproșându-i deputatului Vetuța Stănescu, președintele PNL Hunedoara că s-a înconjurat de o gașcă de oportuniști, care pun tot felul de interese meschine înaintea intereselor comunităților locale. A fost și cazul primarului comunei Crișcior care i-a reproșat prefectului județului Hunedoara, Călin Marian și președintelui PNL Vetuța Stănescu că au lăsat comunitățile din comunele Pui și Crișcior fără bani de la Guvern, doar pentru a se răzbuna pe primari.

„Este politica de partid liberală, atâta știu, atâta pot!”, spunea Ovidiu Furdui, unul dintre cei mai performați primari de comună liberali.

Este exact aceiași politică pe care o face și PNL Simeria în Consiliul Local, crezând că oamenii sunt proști și nu înțeleg jocurile meschine pe care le face Pavel Hațegan, președintele PNL Simeria și Emil Rîșteiu consilier PRORomânia, candidat PNL la Simeria. Pavel Hațegan a ajuns probabil să creadă că dacă îi blochează proiectele lui Iulius Bedea, simerienii vor sări buluc să-l voteze pe Rîșteiu! Ca și cum simerienii nu s-au prins de șmecherie. Adică cum ar veni… ăia, niște proști și voi, coaliția Anti-Simeria, niște șmecheri.

Cum au ajuns liberalii să-l susțină pe Emil Rîșteiu, un “împiedicat la vorbe” cu rezultate aproape de zero în cele două mandate de primar la Simeria, asta ține de bucătăria lor internă. Dar și de nivelul la care a ajuns acest partid!

Dacă le mai pleacă primari ( pe surse știm că vor mai pleca), liberalii nu prea vor mai avea candidați la primării. O idee ar fi să-l pună pe Emil Rîșteiu candidat în mai multe locuri, dar mai ales acolo unde lumea nu a auzit de el. Poate așa are vreo șansă…