Meniu Principal

Pădurenii dau startul pregătirilor pentru sărbătorile de iarnă(galerie foto)

Ținutul Pădurenilor animat în perioada sărbătorilor de iarnă de tradiții și obiceiuri locale

Anul 2023 a marcat și înființarea Ansamblului Folcloric “Cerbălana” iar Festivalul Plăcintelor Pădurenești organizat în satul Poiana Răchițelei a adus Ținutul Pădurenilor în atenția publicului larg, fiind evenimentul cu cea mai mare popularitate din acest mirific ținut al județului Hunedoara.

La înființarea Ansamblului Folcloric „Cerbălana”, Mircea Costa, primarul comunei Cerbăl le mulțumea tuturor celor implicați în promovarea tradițiilor și obiceiurilor locale, postând următorul mesaj:

“În luna martie a acestui an împreuna cu acești minunați tineri am înființat Ansamblul Folcloric „Cerbălana”, un ansamblu înființat cu suflet și cu speranța de a promova tradițiile și obiceiurile locului unde pentru noi pădurenii, Ținutul Pădurenilor, Cerbăl înseamnă acasă. Dragii mei, vă mulțumesc că împreună am reușit să aducem aceste tradiții și la festivaluri internaționale, toată încrederea și susținerea este îndreptată spre voi! Sunt mândru de voi! Împreună o să reușim să arătăm adevărată valoare a Ținutului Padurenilor!”