Meniu Principal

Omenie și solidaritate – Consultații medicale pentru refugiații din Ucraina

Asociația pentru A.T.I. ,,Aurel Mogoșeanu’’, coordonată de medicul născut în județul Hunedoara, Dorel Săndesc, prof . univ. dr. la UMF ,,Victor Babes’’ Timișoara a organizat, sâmbăta trecută, la Hunedoara și Hațeg evaluarea medicală pentru aproape 150 de refugiați ucraineni, dintre care 60 de copii, cazați în județul Hunedoara.

 Radu Budae: A fost o acțiune susținută prin empatie și soli­da­ritate

Personal medical, din cadrul Spitalului Municipal “Dr. Alexandru Simionescu” Hunedoara au asigurat consultații de multiple specialități.

“Toți am văzut Imagini sfâşietoare din Ucraina, cu oameni disperaţi care lasă totul în urmă şi fug din calea morţii. Drama acestor oameni nevinovați, care au fugit din calea unui război nemilos, este impresionantă. Președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor, a inițiat, cu un grup de medici și asistenți, un program de asistență medicală gratuită pentru refugiații din Ucraina.

Spitalul Municipal Hunedoara s-a alăturat acțiunii ce a însemnat evaluarea medicală a refugiaților ucraineni cazați în județ. La Hunedoara au fost evaluate circa 60 de persoane, dintre care jumătate au fost copii. Medicii care au asigurat consultații în multiple specialități ce au inclus și explorări specifice (medicină in­ternă, cardiologie, pneumologie, neurologie, pediatrie și O.R.L.) au venit din Timișoara, însă în echipă s-au integrat și medici de la spitalul nostru. E vorba de ramurile Pediatrie și ORL. Locația a fost asigurată și amenajată de Primăria municipiului Hunedoara, mai exact la fosta Casă a Pensionarilor. Dincolo de partea strict medicală, până la urmă a fost o acțiune susținută prin empatie și soli­da­ritate, de altfel medicii punându-se în slujba binelui sub formă de voluntariat. Mulțumim administrației pu­blice locale care, ca de fiecare dată, ne ajută să materializăm obiectivele propuse.”, a transmis Radu Budae, managerul Spitalului Muni­cipal din Hunedoara.

Acțiunea a făcut parte din Caravana „Împreună pentru viață’’

Printre autoritățile implicate, în desfă­șu­rarea acestei acțiuni, s-au numărat Laurențiu Nistor, Președintele Consiliului Județean Hunedoara, Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara deputatul PSD Ilie Toma, Prefectul județului, Călin Petru Marian, însoțit de subprefecții Lorincz Szell, Gheorghe Bogdan Urdea și de deputatul PNL, Vetuța Stănescu.

Acțiunea a făcut parte din Caravana „Împreună pentru viață’’ și a fost sprijinită de Primăria Hunedoara, Instituția Prefectului – Județul Hunedoara, Direcția de Sănătate Publică, Primăria Hațeg și Casa Județeană de Asigurări de Sănătate.

 “O echipă de medici și asistenți coordonată de dr. Dorel Săndesc, a venit în municipiul Hunedoara pentru a acorda asistență medicală copiilor și părinților ucraineni cazați în județ. Îi felicit și le mulțumesc tuturor celor care s-au implicat în acest demers: dr. Dorel Săndesc, dr. Ioan Demeter, primarului Dan Bobouțanu, managerului Spitalului Muni­cipal din Hunedoara, ec. Radu Budae și tuturor celor care fac tot posibilul pentru ca acestor semeni de-ai noștri să nu le lipsească nimic.” a menționat Laurențiu Nistor, Președintele Consiliului Județean Hunedoara.

 

 

 « (Stirea anterioara)