Meniu Principal

OBIECTIVUL PNL: ALEGERI ȘI ATÂT

La sfârșitul anului trecut, PNL a preluat guvernarea. De atunci, au avut un singur obiectiv: alegerile ce vor urma. Mai întâi, sperau să forțeze alegeri anticipiate. Nu le-a ieșit. Acum, se gândesc la alegerile locale și parlamentare din toamnă, iar guvernarea și binele cetățenilor români au rămas în plan secund.

Un lucru este clar, Guvernul Orban este consecvent și merge pe ideea „principii puține și simple”. Primul și cel mai des auzit principiu: alții sunt de vină pentru tot. Nu necesită explicații, îl știm cu toții. Al doilea principiu: analizăm, analizăm, analizăm. Problema este că, până ajunge Guvernul PNL să ia o decizie, e mult prea târziu. De exemplu, redeschiderea școlilor. În timp ce multe țări din Europa deja se pregătesc intens pentru începerea noului an școlar, Guvernul Orban încă „analizează”. Al treilea principiu: orice s-ar întâmpla, ei nu dublează alocațiile. La începutul anului, au prorogat Legea pentru 1 august. Acum, au decis să eșaloneze dublarea pe mai mulți ani. Probabil că, în câteva luni, dacă mai rămân la guvernare, vor anula mărirea alocațiilor cu totul.

Ca să fie clar, PSD va respinge Ordonanța de Urgență a Guvernului PNL și va vota pentru dublarea alocațiilor! De ce? Nu numai pentru că așa este corect pentru copii, mai ales în aceste vremuri tulburi, ci și pentru că atât Consiliul Legislativ, cât și Ministerul Justiției spun că demersul PNL este neconstituțional.

În ce privește redeschiderea școlilor, PNL trebuia să ia o decizie de mult. În loc să se se lamenteze, ar trebui să ia exemplu de la celelalte state europene. În Italia, de exemplu, școala va începe pe 14 septembrie, iar guvernul a intrat deja în pregătiri intense. Danemarca a început deja școala. Olanda, Finlanda, Marea Britanie, Franța, Belgia, Polonia știu exact când și cum vor deschide școlile. Guvernul PNL ce mai așteaptă?

Se pare că, în afară de alegeri, pe cei de la guvernare nu îi mai interesează nimic, iar cei mai mari pierzători din acest joc politic liberal sunt copiii.

Natalia-Elena INTOTERO                 

          Deputat PSD Hunedoara