Meniu Principal

Natalia Intotero: Trianon înseamnă recunoașterea României Mari și a granițelor sale

100 de ani de la semnarea Tratatului de Trianon reprezină 100 de ani de când Transilvania și o parte a Banatului au revenit oficial la patria-mamă, România.

Ziua de 4 iunie 1920 rămâne înscrisă cu litere de aur în inimile românilor care trăiesc pe aceste meleaguri.

Data de 4 iunie a fost proclamată ca ”Zi a Tratatului de la Trianon”

În semn de respect pentru faptele înaintașilor, în 13 mai 2020, Parlamentul României a adoptat legea privind sărbătorirea zilei Tratatului de la Trianon. Astfel, data de 4 iunie a fost proclamată ca ”Zi a Tratatului de la Trianon”. Legea salută marcarea Centenarului de la momentul istoric al recunoașterii internationale, sub aspect politic și juridic, a Marii Uniri a Transilvaniei cu România.

“De acum înainte, vom putea marca așa cum se cuvine acest episod esențial pentru devenirea statului român modern și contemporan reunificat. Vom putea afirma cu tărie că încercările de rescriere a istoriei, de deturnare a adevarului istoric, de modificare a conținutului și consecințelor Tratatului de pace de la Trianon și orice tentații revizioniste legate de acest subiect sunt inacceptabile.

Este mare păcat că Președintele Iohannis nu a considerat de cuviință promulgarea „Legii Trianon”, inițiată de PSD și adoptată de Parlament. Nu demult, la televizor, acesta ne explica ce înseamnă să fii patriot! Dar, noi cei care simțim cu adevărat românește, cunoaștem semnificația acestei zile și o vom onora cu demnitate!”, a menționat Natalia Intotero – deputat PSD.

 

Doamne, ocrotește-i pe români!

Spiritul acestei zile, de mare importanță pentru români, la Țebea, Brad și Lelese, a fost sărbătorit printr-un gest simplu, de suflet.

Deputatul Natalia-Elena Intotero, primarul municipiului Brad, Florin Cazacu, primarul comunei Baia de Criș, Mihaiu Gorcea, primarul comunei Lelese, Ciprian Achim și viceprimarul municipiului Brad, Vasile Podaru, au depus flori și coroane de flori la Troița din Panteonul Moților de la Țebea, ridicată în memoria eroilor căzuți în Primul Război Mondial, la mormântul lui Avram Iancu și la Monumentul Eroilor din municipiul Brad.

“În memoria celor care s-au jertfit pe altarul credinței și dragostei de țară, în memoria oamenilor de stat care au săvârșit Unirea și au obținut recunoașterea oficială a acestui măreț act, ne înclinăm și aducem întreaga noastră recunoștință!”, a transmis Natalia Intotero.