Meniu Principal

Natalia Intotero: Guvernul României vine în sprijinul românilor care doresc să se întoarcă acasă

Ministrul Natalia Intotero a declarat, la începutul lunii septembrie, la deschiderea oficială a Forumului Românilor de Pretutindeni, că evenimentul organizat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, este menit să asigure o mai bună interacţiune între românii de pretutindeni şi reprezentanţii instituţiilor statului român.

„Ne dorim o analiză a proiectelor cu care noi am încercat să venim în sprijinul dumneavoastră, dar şi să vă ascultăm problemele cu care dumneavoastră vă confruntaţi şi împreună să identificăm soluţii pentru rezolvarea acestora”, a declarat Intotero, care a adăugat că Guvernul României vine în sprijinul românilor care doresc să se întoarcă acasă.

“Le-am urat un călduros bun venit oaspeților noștri de pretutindeni. În aceste zile, România va fi din nou acasă pentru conaționalii noștri din Spania, Italia, Ucraina, Republica Moldova, Cipru, Grecia, Statele Unite, Marea Britanie, Franța, Danemarca, Islanda, Belgia, Liban, Germania, Irlanda, Austria, Australia, Suedia și Malaysia. Le mulțumesc doamnei premier, Viorica Dăncilă, care ne-a fostalături azi, ministrului Finanțelor, EugenTeodorovici, ministrului Tineretului, Bogdan Matei, colegilor mei parlamentari, tuturor reprezentanților instituțiilor publice.

Mulțumesc tuturor reprezentanților mass-media pentru că ne-au fost alături. Am convingerea că Forumul Românilor de Pretutindeni este o bună ocazie de reconectare și o platformă care va genera proiecte de viitor frumoase”, a precizat Natalia Intotero.

Forumul Românilor de Pretutindeni a reunit, timp de două zile, la Bucureşti, peste 120 de reprezentanți ai românilor din diaspora și din comunitățile istorice.