Meniu Principal

Natalia Intotero – despre Programul întâlnirilor din Spania

Ministrul Natalia Intotero, împreună cu reprezentanți din Ministerul Afacerilor Externe/ Ministry of Foreign Affairs, Romania și Autoritatea Electorală Permanentă sunt în Spania între 4 și 10 octombrie.

 “Continuăm să venim în întâmpinarea dialogului direct cu voi, românii de pretutindeni. Întâlnirile sunt deschise tuturor cetățenilor români, astfel că pentru a participa contactați ambasada sau oficiul consular din regiunea dumneavoastră.

Începe încă o serie a deplasărilor. Am comunicat programul pentru următoarele câteva zile, care se desfășoară în Spania. Prima oprire este una mult așteptată și aplaudată de către membrii comunității românești, pentru că este prima dată când un ministru face o vizită oficială în Insulele Canare.

Vizăm discuții atât cu comunitatea, dar și cu autoritățile locale, așa că prima întâlnire din program a fost cu delegatul Guvernului Spaniei în Insulele Canare, Juan Salvador Leó. Oficialii au discutat despre rolul important pe care cei 11.000 de românii îl au în structura locală, despre integrarea lor și despre păstrarea identității naționale.

La întâlnire au mai participat ambasadorul României în Regatul Spaniei, E.S. Gabriela Dancău, Consulul Onorific al României în Insulele Canare, Alina Elena Rămaru, secretarul general al MRP, Alina Hagima, secretarul general al Ministerului Afacerilor Externe, Laura Chiorean, oficiali din Ministerul Afacerilor Externe și din Autoritatea Electorală Permanentă”, precizează Natalia Intotero, Ministru pentru Românii de Pretutindeni.