Motivarea deciziei judecătorului de la Curtea de Apel Ploiești

Cetăţenii români cu drept de vot au fost batjocoriţi, înjosiţi şi umiliţi, ca persoane care nu merită să-şi exercite dreptul de vot”
” Suspendă executarea Hotărârii Curţii Constituţionale nr. 32 din 6 decembrie 2024, până la soluţionarea definitivă a cauzei. Admite acţiunea în anulare. Anulează Hotărârea Curţii Constituţionale nr. 32 din 6 decembrie 2024.
În motivarea deciziei, judecătorul precizează că CCR, prin decizia sa, a întrerupt ”intempestiv procedura de votare pentru turul al II-lea al alegerilor prezidențiale” și a împiedicat ”cetățenii cu români cu drept de vot, printre care se numără și reclamanta, să-și exercite acest drept fundamental (…)”.
De asemenea, ”Curtea Constituţională a interpretat în mod abuziv atribuţia prevăzută de art. 146 lit f) din Constituţie, sesizându-se din oficiu, deşi art. 10 din Legea nr. 47/1992 prevede expres că sesizarea trebuie făcută în scris şi motivat” mai consideră instanța din Ploiești.
În motivare, se mai arată că reclamanta ”a fost încadrată, împreună cu toţi cetăţenii români cu drept de vot, în categoria prevăzută de art. 36 alin. (2) din Constituţia României, adică în categoria debililor sau alienaţilor mintal, pușilor sub interdicţie sau condamnaţilor la pierderea drepturilor electorale, prin hotărâre definitivă, fiind batjocoriţi, înjosiţi şi umiliţi, ca persoane care nu merită să-şi exercite dreptul de vot”.
Judecătorul notează că ”nu numai că i s-a restrâns acesteia- – reclamantei n.r.- şi celorlalţi cetăţeni cu drept de vot, dreptul fundamental de a alege unul dintre cei doi candidaţi validaţi prin Hotărârea CCR nr. 31 din 2 decembrie 2024, prin hotărârea nelegală a CCR şi nu prin lege, dar practic acest drept s-a anulat definitiv pentru alegerile prezidenţiale”.