Meniu Principal

Ministrul Natalia Intotero prezent la conferința internațională COP28(galerie foto)

Mă bucur să particip astăzi la #COP28. Este prima oară în istoria acestei conferințe internaționale când copiii participă și au o zi dedicată lor.
A fost o plăcere să discut cu Eva, membră a Boardului Copiilor din România susținut de UNICEF, singurul copil român prezent la COP28, și cu Elena, din partea Consiliului Național al Tinerilor, despre cât de important este să consultăm copiii și tinerii în toate politicile publice la nivel internațional și local și să îi încurajăm să participe la procesul decizional.
Copiii și tinerii sunt cei mai buni aliați în lupta împotriva schimbărilor climatice și trebuie să ne asigurăm că au acces la servicii de protecție, sănătate și educație, inclusiv pentru schimbări climatice, în orice colț al lumii.
Tot în cursul zilei de astăzi am participat și la evenimentul „Youth, Children, Education and Skills”, unde am discutat cu tineri din diferite țări ale lumii despre implicarea tinerilor în politicile climatice și modul în care țara noastră se ocupă de educarea lor în acest sens. În discursul meu am subliniat faptul că educația pentru mediu trebuie să înceapă de la vârste fragede, dar am vorbit și despre săptămâna verde din cadrul calendarului școlar și educația pentru mediu. În plus, am menționat că la nivelul ministerului pe care îl conduc, în cadrul taberelor pentru copii și studenți, vor fi organizate evenimente și dezbateri dedicate mediului înconjurător. De asemenea, am vorbit și despre implicarea în acțiuni de mediu a studenților prin activitățile Caselor de Cultură Studențești, precum campanii de plantare de copaci, colectarea selectivă a gunoiului și promovarea locurilor de muncă verzi.
După acest eveniment am avut o întâlnire cu YOUNGO, organizația oficială pentru copii și tineri a Convenției-cadru a Națiunilor Unite privind schimbările climatice. În discuțiile cu tinerii prezenți din întreaga lume am reiterat deschiderea Guvernului României și eforturile pe care le fac instituțiile statului pentru a crește gradul de dialog permanent cu tinerii și implicare acestora în procesul de decizie și pentru a promova politici climatice sănătoase, care să protejeze mediul înconjurător.
Natalia Intotero, ministrul Famililei, Tineretului și Egalității de Șanse

Sursa foto: Facebook