Meniu Principal

Memorandumul privind “Situația amenajării hidrotehnice a barajului de la Mihăileni”

Am semnat, astăzi, alături de ceilalți membri din componența Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Hunedoara, Memorandumul privind “Situația amenajării hidrotehnice a barajului de la Mihăileni, com. Buceș, jud. Hunedoara”.
Documentul adresat Guvernului României atrage atenția asupra situației dificile în care se află obiectivul de la Mihăileni, investiție începută în anul 1987 și aflată în prag de finalizare, și asupra riscurilor uriașe pe care le implică nedarea sa în exploatare. Îi mulțumesc prefectului județului Hunedoara, Călin Petru Marian, pentru receptivitatea de care a dat dovadă, ca urmare a adresei transmise de către Consiliul Județean Hunedoara în data de 16.09.2022, în care am atras atenția asupra riscurilor pe care le implică oprirea lucrărilor și am solicitat convocarea CJSU Hunedoara în vederea declarării barajului drept „obiectiv strategic de interes național.”
Sistarea lucrărilor la barajul de la Mihăileni provoacă îngrijorare, cu atât mai mult cu cât scopul pentru care se realizează acumularea nu ar putea fi atins/realizat, iar zonele din aval ar fi lipsite de apărare împotriva inundațiilor și de asigurarea sursei de apă potabilă.
Având în vedere importanța amenajării hidro-tehnice de la Mihăileni, prin Memorandumul semnat astăzi, solicităm luarea măsurilor legale, astfel încât, în cel mai scurt timp, să fie deblocată situația și reluate lucrările.

Laurențiu Nistor, președinte CJ Hunedoara