Meniu Principal

Maxima zilei: Decât să bagi minerii în abataje și să ai pierderi, mai bine îi scoți la proteste și faci profit

Minerii din Valea Jiului se pregătesc de proteste. Bani de salarii nu mai sunt, iar Guvernul n-a livrat “cașcavalul” în conturile Complexului Energetic Valea Jiului(CEVJ). Dacă până în data de cinci februarie, Ciolacu nu bagă bani în conturile CEVJ, nu vor putea fi plătite salariile angajaților. Informația a fost prezentată în cadrul știrilor la televiziunea Mondo TV.

Valea Jiului: Complexul energetic câștigă mai mulți bani de pe urma protestelor, decât din vânzarea de energie

De două luni, directorul general, Sebastian Durbacă ne explică cum dă “tunuri după tunuri” pe piața de energie, și cum dau banii pe-afară din conturile CEVJ. Astăzi, aflăm că această poveste cu Termocentrala Paroșeni, acest  “Făt Frumos” care în cinci zile de funcționare face profit cât alții într-o lună, a fost așa o “fumigenă” de Petre Ispirescu.

Darius Cîmpean, liderul de sindicatului „Muntele” a declarat pentru jurnaliștii de la Mondo TV: “În luna decembrie trebuia livrată ultima tranșă de 35 de milioane de lei( 7 milioane de euro,  n.r), aferentă acelui ajutor din Fondul de Rezervă aprobat prin Ordonanță de Urgență. Acești bani nu sunt intrați în conturile CEVJ. Dacă lucrurile nu se vor rezolva există riscul de neplată a salariilor pe data de cinci februarie. Neplata acestor salarii va determina din start proteste spontane din partea tuturor angajaților complexului energetic”, a declarat Cîmpean.

Sursa foto: Mondo TV