Meniu Principal

Maestrul și Margarita, un spectacol care se adresează unui public cult și inteligent

Alături de nume arhicunoscute ca Dostoievski, Tolstoi, Pușkin, Bulgakov face parte din acest grup de autori clasici slavi.

 „Cel mai incomod scriitor și dramaturg al sec XX, Mihail Bulgakov, ,,ne alterează” confortul nostru spiritual cu cel mai important roman al sec. XX-Maestrul și Margarita, făcînd o radiografie întregului sistem politic și social, atingînd coardele cele mai sensibile ale creștinismului și satanismului, plasându-le pe toate într-o altă dimensiune ca timp, sens, valoare, locație.

Este un roman despre dragoste și trădare, despre devotament și jertfire, despre lipsa totală de credință, este un roman despre noi, este romanul existenței noastre umane. Piesa lui Bulgakov se naște la Deva, pentru că avem norocul de a produce acest spectacol într-un teatru de proiecte. Este un teatru care își poate permite să meargă pe proiecte de calitate, care sensibilizează spectatorul nu numai din punct de vedere distractiv, ci și intelectual. Acest spectacol se adresează unui public cult și inteligent. Cred că cei care vor veni la acest spectacol vor înțelege genul acesta de montare. Spectacolul se joacă concomitent în șapte limbi, fiecare scenă este deosebită. Mesajul, de asemenea, este unul foarte important dat celor care trăim în secolul XXI. Practic primim o directivă cu privire la faptul că lipsa de credință poate distruge întreaga omenire. Nu contează în ce crezi, poți să crezi sau nu în Dumnezeu, dar poți să crezi în soție, copil, mamă, tată, în ziua de mâine, în succesul tău. Omul fără credință este sortit pieirii și nu are șansa de a exista. Cam aceasta este ceea ce vrem noi să facem în acest complicat și multidimensional roman. Este un proiect foarte ambițios și cred că este primul proiect de o asemenea anvergură între Basarabia și România”, -Sandu Grecu, regizor.

Distribuția:

 
Viorel Cornescu, George Custură, Ioana Cojocărescu, Mihai Feier, Sergiu Cornelius, Roman Mălai, Arcadie Răcilă, Aurel Gheorghe, Laurențiu Lungu, Edgar Bunea, Theo Crețu, Viorica Bulgac, Alexandru Crâlov, Silviu Dobre, Valeriu Cazacu, Marian Stan, Andreea Pascu,
Laura Tulac.
Joi, 9 ianuarie, la 19:00 – 21:00,  la Teatrul de  Artă Deva

Str. 1 Decembrie, Nr. 15, Deva

Preț bilet 20 lei /10 lei reducere pentru pensionari, elevi și studenți.

 

Bilete: eventbook.ro