Meniu Principal

Ludovic Orban: Bugetul pune în mișcare motoarele de dezvoltare economică

” Decizia la nivelul coaliției este aceea de a susține adoptarea Legii bugetului de stat în forma adoptată de Guvern și transmisă spre dezbatere Parlamentului. La fel vom proceda și cu Legea bugetului asigurărilor sociale de stat.

Suntem într-un an dificil, sunt foarte multe rigori în ceea ce privește bugetul de stat și bugetul asigurărilor sociale de stat, pe care trebuie să le respectăm. De asemenea, trebuie să respectăm toate înțelegerile pe care le avem cu partenerii noștri de la nivelul Uniunii Europene.

Parlamentarii coaliției au avut posibilitatea de a formula propuneri de îmbunătățire și s-a ajuns la această formă pe care noi o susținem. La Legea bugetului de stat trebuie să fim foarte atenți pentru a nu se rupe echilibrul.

Cele două proiecte, așa cum au fost adoptate de Guvern, servesc obiectivelor pe care le avem. Un prim obiectiv este de a echilibra bugetul gradual, astfel încât, într-un orizont de timp rezonabil, să scădem deficitul sub procentul de 3% din PIB, conform tratatului Uniunii Europene.

Un alt obiectiv este să punem bazele, în acest an, pentru relansarea economică. Bugetul este construit, de asemenea natură, încât pune în mișcare motoarele de dezvoltare economică: investiții, creșterea absorbției de fonduri europene, susținerea mediului privat prin diferite programe. ”

Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților