Meniu Principal

Lucian Nicolae Bode, ministrul PNL al Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor speră că s-a dat terenul nelicitat de R.A.R.!

Registrul Auto Român, prin Hotărârea Consiliului de Administrație al R.A.R. nr. 8/10.08.2019 a demarat procedurile de concesionare a unui teren în suprafață de 13000 mp, în municipiul Hunedoara, în vederea construirii unui sediu nou pentru reprezentanță R.A.R. în Hunedoara.

Cum reprezentanții R.A.R. nu s-au prezentat la licitația organizată în luna februarie a.c. în vederea concesionării terenului pentru demararea investiției în proiectul de realizare a unui sediu R.A.R. în municipiul Hunedoara, în calitate de deputat PSD, împreună cu colegii mei deputații Laurențiu Nistor și Natalia-Elena Intotero, am solicitat în punct de vedere ministrului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, Lucian Nicolae Bode:

 “Prin urmare, Domnule Ministru vă rog să îmi comunicați punctul dumneavoastră de vedere referitor la această situație și să îmi răspundeți la următoarele întrebări, pentru a veni în sprijinul derulării cu celeritate a planului de investiții, votat si aprobat la data de 10.08.2019, de către Consiliul de Administrație al  R.A.R. care a decis prin Hotărârea numărul 8/10.08.2019 “demararea procedurii de concesionare a unui teren în suprafață de 13000 mp, în municipiul Hunedoara, în vederea construirii unui sediu nou pentru reprezentanță R.A.R. Hunedoara” și pentru a răspunde la întrebările din teritoriu:

– Care este motivul de neprezentare la licitație al R.A.R.?

– Care sunt motivele care ar putea sta la baza nerealizării acestei investiții, dat fiind faptul că ambele părți (Primăria municipiului Hunedoara și Registrul Auto Român) au cheltuit bani publici în vederea realizării investiției?

– Care este motivul pentru care nu se aplică Hotărârea Consiliului de Administrație al R.A.R. nr. 8/10.08.2019, cu privire la investiția din municipiul Hunedoara pentru construirea unei reprezentanțe R.A.R.?

– Care sunt intențiile referitoare la investiția care trebuia realizată în Parcul Industrial din municipiul Hunedoara?

– Care sunt planurile în viitorul apropiat referitoare la această investiție?”

În răspunsul primit, ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, Lucian Nicolae Bode dă vina pe pandemie pentru faptul că Registrul Auto Român, instituție aflată în subordinea acestui minister, nu a continuat demersurile de realizare a investiției de la Hunedoara.

Dacă la începutul răspunsului a dat asigurări că investiția este în continuare de interes pentru minister și că Registrul Auto Român nu intenționează să renunțe la proiectul prin care se urmărește acest obiectiv de investiție spre final de răspuns, același ministru, speră că licitația organizată pentru concesionarea terenului care îndeplinea cerințele R.A.R. “s-a adresat unui număr mare de ofertanți, oricare dintre ei având posibilitatea de a câștiga”.

Întregul răspuns este în ton cu modalitatea PNL de a guverna, fără informații certe, fără răspunsuri directe la întrebări clar formulate și doar fapte împotriva românilor.

 

Este evident faptul că PNL nu guvernează pentru oameni ci pentru clientela de partid și își bate joc de autoritățile locale, care au o altă culoare politică decât cea a PNL, de cetățenii județului Hunedoara și ai României.

Faptele mizerabile de tip liberal se perpetuează și la nivelul județului Hunedoara unde dezinteresul PNL față de cetățenii județului este clar. Este prioritar interesul față de oamenii de casă ai PNL-ului, Florin Oancea, Tiberiu Balint, Carmen Hărău și mulți alții din camarila liberală hunedoreană, care au un singur țel: bogatul mai bogat, săracul mai sărac!

Dacă ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, crede că printr-un răspuns, care poate fi catalogat ca și maximum o compunere de clasa a III-a, din semestrul întâi, a rezolvat această problemă și o face uitată, se înșală groaznic. Înseamnă că nu știe cum este să lupți pentru cetățenii pe care-i reprezinți în Parlamentul României!

Domnule ministru, pentru a avea măcar minima credibilitate că doriți să rezolvați această problemă, cer public să-i demiteți urgent pe cei doi conducători și anume directorul general R.A.R., Radian Tufă și șef reprezentanță R.A.R. Hunedoara, Marcela Georgeta Grecu, pentru totala lipsă de interes față de instituția pe care o reprezintă, pentru lipsa unei viziuni manageriale performante și, nu în ultimul rând, pentru obediența politică pe care o practică și o aplică, și care se reflectă în toate activitățile manageriale.

Această sarabandă trebuie oprită! Trebuie să înțelegem că interesul cetățeanului este pe primul loc în tot ceea ce întreprindem noi, politicienii!

Deci, domnule ministru, când subordonații dumneavoastră vor respecta hotărârea Consiliului de Administrație al R.A.R și vor începe să realizeze investiția, legal hotărâtă, ÎN MUNICIPIUL HUNEDOARA?

Ilie Toma,

deputat PSD Hunedoara