Meniu Principal

La spitalul din Hunedoara, un nou aparat de investigaţii prin rezonanţă magnetică

La Spitalul Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” Hunedoara va fi inchiriat un spațiu în care va fi amplasat un nou echipament RMN. Vestea bună îi vizează pe hunedoreni, ei fiind nevoiți să aștepte și două-trei luni pentru a beneficia de un astfel de consult în cazul în care doreau să-l facă la o instituție de sănătate publică.

 Săptămâna trecută, pe ordinea de zi a ședinței consiliului local, a fost supus dezbaterii un proiect de hotărâre privind închirierea prin licitație a unui spațiu cu o suprafață de 133 mp din subsolul Spitalului Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” Hunedoara. Spațiul va fi închiriat unei firme private care aduce un nou aparat de investigaţii prin rezonanţă magnetică (RMN).

 Locuitorii municipiului Hunedoara vor beneficia de servicii medicale de calitate

S-a votat pentru închirierea unui spaţiu de la Spitalul Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” Hunedoara unei firme private care aduce un nou aparat de investigaţii prin rezonanţă magnetică. Această licitaţie vine ca urmare a unei solicitări primite de către spital de la firme private care au acest domeniu de activitate. Ne interesează să oferim locuitorilor municipiului Hunedoara servicii medicale de calitate. Dintotdeauna m-a preocupat spitalul şi ori de câte ori am avut ocazia, am aprobat investiţiile necesare aici. Astăzi, este vorba despre un investitor privat”, a precizat Dan Bobouţanu, primarul municipiului Hunedoara.

Investitorii privați sunt bineveniți

„Din punctul nostru de vedere, această solicitare ne va aduce mai multe avantaje: piaţa concurenţială creează premisele ca preţurile investigaţiilor imagistice prin rezonanţă magnetică (RMN) să scadă, spitalul încasează nişte bani din chirie, iar pacienţii beneficiază de preţuri mai bune. Suntem deschişi şi venim în întâmpinarea oricărui investitor privat, mai ales a celor care aduc la spitalul nostru servicii pe care noi nu le oferim – cu cât mai mulţi investitori, cu atât mai bine!”, a declarat Radu Budae, managerul Spitalului Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” Hunedoara.

Consiliului Local a aprobat organizarea licitaţiei de închiriere a spaţiului aflat la subsolul spitalului. Apoi firma care va câştiga licitaţia va amenaja spaţiul și va monta şi pune în funcţiune aparatul RMN.

Spitalul are în dotare aparatură medicală modernă și se manifestă interes pentru îmbunătăţirea activităţii de perfecţionare profesională

Spitalul Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” Hunedoara a fost conceput ca unitate spitalicească complexă şi completă la o capacitate de peste 600 de paturi și, având o bună dotare, respectă funcţionalităţile şi normele de sănătate ce se impun.

Spitalul deserveşte mai mult de 100.000 de locuitori, respectiv populaţia municipiului și locuitori din localitățile învecinate municipiului. În cadrul unității se asigură asistența medicală spitalicească, asistența medicală de specialitate, spitalizare de zi, consultații și tratamente de specialitate prin intermediu Ambulatoriului de specialitate integrat, investigații paraclinice și farmacie, hemodializă și efectuarea de studii clinice în anumite secții ale spitalului (medicină internă, cardiologie și neurologie).

După ce au considerat toate facturile plătite la zi, la 31 decembrie 2018, spitalul avea un excedent de 7,7 milioane de lei. Din aceşti bani  au fost puși pentru cheltuielile de dezvoltare 3,4 milioane de lei. Cheltuieli de dezvoltare înseamnă aparatură şi se poate spune că, anul trecut, Spitalul Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” Hunedoara a avut cea mai generoasă listă de investiţii făcute din fonduri propii. Au fost dotate aproape toate secţiile cu aparatură de ultimă generaţie şi echipamente profesionale.

Maria Hogman